24 Nisan 2024
  • Erzurum16°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

BUHARA TÜP BEBEK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Erzurum Özel Buhara Hastanesi bünyesinde oluşturulan Tüp Bebek Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Buhara Tüp Bebek Merkezi hizmete açıldı

08 Aralık 2019 Pazar 18:18

Özel Buhara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Kömeç, 25 yıl önce küçük bir tıp merkeziyken başladıklarını daha sonra küçük küçük büyüyerek bugünlere geldiklerini söyledi.

 

Kömeç, sözlerine şöyle devam etti;

“Tüp Bebek bundan 25 sene önce bizim için hayaldi. Ama bu hayalimizi şuanda gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tüp Bebek Kadın Doğumu’nun son noktası oldu. Biz artık Kadın Doğumla ilgili yapabileceğimiz hemen hemen tüm yenilikleri tüm teçhizatı, doktor ve konum itibariyle fiziki mekânlarımızı oluşturmuş bulunmaktayız. Darısı artık eksik olan diğer branşlarımızın başına. Burada kazanan Erzurum oldu. Birçok kişi Erzurum’dan İstanbul’a Ankara’ya veya İzmir’e Tüp Bebek Merkezlerine büyük bedeller harcayarak gidip hem de eziyet çekiyorlardı. Bunun önüne geçmiş olacağız. Erzurum ve Bölgemiz adına çok güzel bir adım attığımızı düşünüyoruz. Erzurum’a ve bölgemize hayırlı olur. 350 personelle Erzurum’a ve bölgeye hizmet veriyoruz.  Mart ayında yapılacak olan ek binayla birlikte personel sayısının 550’ye çıkarmayı planlıyoruz”

 

ERZURUM SAĞLIKTA “UMUT KAPISI” OLDU

Erzurum’un kayak turizminin merkezlerinden biri olma yolunda ilerlerken sağlık konusunda da önemli bir seçenek ve bir umut kapısı olma konumuna geldiğini belirten Tüp Bebek Direktörü Prof. Dr. Bünyamin Börekçi, Erzurum tarihin dönüm noktalarında yıkılışların değil kuruluşların, kaybedişlerin değil fetihlerin ilk durağı olarak göründüğünü söyledi.

Prof. Dr. Bünyamin Börekçi, “Üniversite ve Devlet hastanelerinin yanı sıra Özel Buhara hastanesi de bu sorumluluk bilinciyle gelişmekte bilgi, deneyim ve altyapı-laboratuvar donanımlarıyla özel sağlık kurumu ayrıcalığını sosyal sorumlulukla birleştiren anlayışla fark yaratmaktadır. Bilimi en hakiki yol gösterici olarak benimseyen evrensel yaklaşımla birlikte bölge insanının ihtiyaçlarını ve Anadolu insanının kültürel değerlerini dikkate alan insan odaklı hizmet anlayışıyla sağlık konusunda önemli bir seçenek konumuna gelmiştir. Biz de Buhara hastanesi bünyesinde Erzurum’a, Anadolu’ya ve hatta komşu ülkelere yeni bir umut kapısı açmanın heyecanı mutluluğunu yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi Tüp Bebek tedavisinde de uzmanlık ve deneyim kadar laboratuvar donanımının da en üst düzeyde olmasının zorunlu olduğunu biliyoruz. Ancak en son teknoloji donanımı, en güncel bilgi ve deneyim ile en yüksek başarı oranına ulaşarak pek çok ailenin bebek hayalini gerçekleştirme süreçlerinin her aşamasında etik ve erdemi de temel değer olarak vurguluyoruz.

Özel Buhara Hastanesi Tüp Bebek Merkezi olarak en kısa zamanda, uzun bir bekleyişten sonra bebeklerini kucaklayan ailelerin mutluluğunu paylaşmayı amaçlıyoruz.  Bu amaca önemli bir zaman, kaynak ve emek harcanarak ulaşılacağını biliyor; bu Tüp Bebek Ünitesinin en iyi merkezlerden biri olacağına yönelik inancımızı paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü uzun yıllar boyunca kazanılmış bir akademik birikim ve uygulama deneyimlerimizi özveri, emek ve sorumluluğun paylaşıldığı bir takım ruhuyla birleştirerek Özel Buhara Hastanesinin bir çözüm merkezi olma vizyonuna önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi

“Şair ve düşünür Chiller der ki; Bu dünyada yalnız iki büyük erdem var, bunlar bir birleşse; İyilik hep büyük olsa, büyüklük de iyi! Biz de Tüp Bebek ünitesi ekibi olarak ‘büyük iyilik’ler gerçekleştiren bir merkez olma hedefiyle yola çıkıyoruz” diyen Prof.Dr. Börekçi konuşmasını şöyle tamamladı;

“Bu erdem şehri Erzurum’un tarihî değerine evrensel bir değer katmak istiyoruz; bölge, ülke ve komşu ülke insanlarına kolay ulaşabilecekleri bir umut kapısı açıyoruz. Bilimin aydınlattığı bu yolda takım ruhuyla çalışarak başarıya ulaşacağımıza olan inancımı tekrarlarken önemli yatırımlarla bu yolu açan Buhara Hastanesi yöneticilerine şükranlarımı sunuyor, bilgi, beceri ve yürekleriyle bu takımın bir parçası olan takım arkadaşlarıma, Buhara ailesine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu konudaki bilgi ve uygulama deneyimlerimi kazanma fırsatı sunan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesine, bu süreçte de destek ve anlayışlarını esirgemeyen Atatürk Üniversitesi yöneticilerine de teşekkür ediyorum”

Açılış törenine Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz,  Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliyeler Mahkemesi Başkanı Ünal Bingül, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Özel Buhara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Kömeç, Başhekim Dr. Hulki Aşır ve hastane personeli katıldı.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.