25 Nisan 2024
  • Erzurum18°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara27°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HEDEFİMİZE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerinden olan ve çok sayıda ilde açılışları yapılan Millet Bahçelerine bugün 10 tanesi daha eklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimize adım adım yaklaşıyoruz

05 Haziran 2020 Cuma 17:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak millet bahçelerinden 13'ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünle birlikte toplamda 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz." dedi.
Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasını neden iptal ettiğini açıklayarak, "Vatandaşlardan aldığımız değerlendirmeler bizi kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti. 15 ilimizde uygulanacağı ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını iptal etme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Dünya Çevre Günü'nde, Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nde düzenlenen törenle İstanbul Pendik ve HalkalıSakaryaSamsunSivasDiyarbakırTrabzonBatmanBursa ve Elazığ'da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin toplu açılışı yapıldı. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri'nin toplu açılış töreninde konuştu.
 
Aziz milletim, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 9 ayrı şehrimizdeki 10 millet bahçemizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm insanlığın 5 Haziran Çevre Günü'nü tebrik ediyorum. Toplam büyüklüğü 550 bin metrekareye yaklaşan bahçelerimiz iftihar verici eserlerdir.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak millet bahçelerinden 13'ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünle birlikte toplamda 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz.
 
Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.
 
Türkiye'nin cumhuriyet dönemindeki şehircilik geçmişi oldukça istikrarsız bir şekilde ilerlemiştir. Son 18 yıldır ülkemiz yılda 500 bin - 1 milyon arasında yeni konut inşaa etmiştir. Başlattığımız kentsel dönüşüm projeleri ile bunu daha da hızlandırdık. Şehirlerimiz gelişirken, park - çocuk oyun alanları gibi alanları da ihmal etmedik. Böylece 81 il ve ilçelerimizde örnek alanlar oluşturduk.
 
 
SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINI İPTAL ETME KARARI ALDIK
Vatandaşlardan aldığımız değerlendirmeler bizi kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti. 15 ilimizde uygulanacağı ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını iptal etme kararı aldık. Vatandaşımız maske, mesafe ve temizlik kuralarına uymalı. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz
 
Erdoğan, Ilısu Barajı'na eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun adının verildiğini bildirdi.
 
Sahip olduğumuz güçlü altyapı ve değerler aynı zamanda 2023 hedeflerimizin de sembolüydü. Biz salgın döneminde, büyük devlet olduğumuzu hamdolsun tüm dünyaya gösterdik.
 
Askerimiz Libya'da, Kuzey Irak'ta, İdlib'de, Barış Pınarı Harekatı'nda terörle mücadelede destan yazıyor. Kendi imkanlarımızla terörle mücadelemizi sürdürüyoruz, yatırımlarımızı yapıyoruz. Askerimiz son birkaç gün içerisinde Libya'da Libyalı kardeşleriyle verdikleri mücadelede hedeflenen planlara doğru yürüyor
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.