23 Nisan 2024
  • Erzurum12°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

EKMEK KİTABI

Ekmek Kitabı

Ekmek Kitabı

24 Mart 2020 Salı 18:38

Ekmek, geçmişten günümüze yemeklerin vazgeçilmezi olan bir gıdadır. Özellikle biz Türker ekmeksiz yemek yemeyiz. Bizim için ekmeğin önemli olduğunu, yöresel ekmek çeşitlerimizin çokluğundan bile anlayabiliriz. Örneğin Trabzon ekmeği, mısır ekmeği, bazlama, beyaz ekmek, esmer ekmek, susamlı ekmek, tahinli ekmek, kepekli ekmek, buğday ekmeği, ekşi mayalı ekmek ve daha sayamadığımız bir sürü ekmek çeşidi tüketilir Anadolu’da. Bundan dolayı ekmek kitabı ürünlerine olan ilgi de her geçen gün artış göstermektedir.

Ekmek Kitabından Yer Alan Bilgiler

Ekmek kitabı içeriğinde ekmek yapılırken kullanılan pek çok farklı malzeme bulunuyor. Ekmek yapımında öncelikle kullanılan malzeme undur. Un çeşidi, yöreden yöreye ve damak zevkine göre değişir. Örneğin İç Anadolu ve çevresinde normal beyaz undan yapılmış ekmek ya da buğday ekmeği tüketilirken, Karadeniz’de çoğunlukla mısır unundan yapılmış mısır ekmeği bir başka adıyla Trabzon Ekmeği tüketilir.

Ekmek yaparken un, su, tuz, karbonat vs. kullanılırken endüstriyel malzemeler de kullanılır. Bu endüstriyel malzemeler genelde sayıca çok ekmek yapılan fırın tarzı yerlerde kullanılır. Hamur yoğurma makinesi, hamur çizme jileti, mayalama bezi, hamur ruleti, hamur kazıyıcı da kullanılan malzemeler arasındadır. https://www.mutfakkitap.com/ekmek-malzemeleri sayfasında en güzel ürünleri bulabilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.