29 Mart 2024
  • Erzurum8°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

GAZETECİ FİKRET DADAŞ YAZDI: 'ŞİFO VE ÖĞRENCİLERİ ..'

Gazeteci Yazar Fikret Dadaş Erzurumspor, Altay deplasmanı ve sonrasını kaleme aldı. İşte o yazı...

GAZETECİ FİKRET DADAŞ YAZDI: 'ŞİFO VE ÖĞRENCİLERİ ..'

13 Temmuz 2020 Pazartesi 00:10

ŞİFO VE ÖĞRENCİLERİ ..
Haftalardır , Erzurumspor taraftarları öldü-öldü dirildi .. Herkes iyi bir sonuç ve direkt galibiyet bekliyor idi.. Ancak her türlü dolap döndü Pandemi sonrası.. Neredeyse Korona, 1. Ligi sarmıştı..
Son 6 maç için konulan galibiyet serisinde kaybedilen ,hepimizi üzüntüye boğan puanlar oldu . Ki zaten ligin başında da çok haybeden puanlar vermiştik.
Bugün gelinen noktada, her türlü oyuna rağmen ligi bitirmeye çalışan bir Erzurumspor var . Bizlere bugün bir sevinç yaşattılar.. İlk yarısı golsüz biten maçın 2. Yarısında golü buldu Erzurumspor.
Maçı başından sonuna kadar izleme şansı buldu iseniz, Erzurumspor, Altay deplasmanında korkmadı. Sadece ‘temkinli oynadı ‘. Ofansif ağırlıklı Altay ı ancak böyle durdurabilirdi. Ki Şifo da bunu dikkate almıştı. ‘İleri çıktığın anda defansında bitiverecek Altay forvetleri var .. Sağlam bir orta saha ve çok uyumlu bir takım Altay.. Tabii Altay’da biraz da moral bozukluğu var idi , matematiksel hesaplamalar nedeniyle.. Altay oynadı, bastırdı , gol aradı ama o golü bulamadı ..
Erzurumspor’da bu maçta her futbolcu görevini yaptı diyebilirim. Obertan’ı gölge gibi izleyen bir oyuncu, ara sıra ona desteğe gelen ikinci oyuncu ile Obertan’ı devre dışı bırakmayı düşündüler. Ancak Obertan, bugün gününde idi .. Hiç aldırmadı . Fauller yaptılar, ayağına sert girdiler, düşürdüler ama, Obertan yılmadı . Koştu güzel paslar verdi .. Güzel de bir şut çekti ama olmadı .. 98 dakikayı iyi çıkarttı..
Ömer Şişmanoğlu bir ara kayboldu maçta, top gelmiyordu bile ama Obertan’ın kaptığı ve Sisikko ya uzattığı topun ara pasında Ömer Şişmanoğlu sahneye çıktı, topu 5 likten öyle bir filelere gönderdi ki, harika bir fırsatçı golü attı. Takıma nefes aldırdı. Muhteşem gol ile Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 öne geçirdi ..
Golden sonra güzel pozisyonlar izledik , Altay bastırdı , kaçırdı ama skor değişmedi ..
Gol sonrası sevinç ise görülmeye değerdi .. Şifo sahaya daldı .. Sevinç yaşayan Pote ve Raşad’ın yanına gitti, sarıldılar .. Futbolcular birbirlerini kutladılar , bir cümbüş yaşadılar ..
Her zaman kalan maçlarını tamamlaması için Erzurumspor’un desteklenmesi gerektiğini savundum.. Çünkü Erzurumspor’un bu vitamine çok ihtiyacı var ..Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş ve herkes gidicidir zamanı geldiğinde ama Erzurumspor kalıcı olmalıdır diye düşünüyorum. Her zaman pozitif desteğimde bu görüşümden kaynaklıdır.
Desteği herkes verdi , Dadaşlar da İzmir’de yüzümüzü kara çıkarmadılar.. Altay maçı öncesi Acun’un yaptığı büyük özveri unutulmamalıdır.Acun’a her zaman teşekkür ediyorum, ‘ ilgilenmese ilgilenmez, hiç te mecburiyeti yok ‘ Ama o yazılan insaniyet dışı bazı yorum yapanlarında yüzlerinde kızamık şekeri görüyorum. Neden insanımıza sahip çıkmıyoruz, neden onlarla iletişime geçip Erzurum ve Erzurumspor için destek almıyoruz?.. Demek ki iletişime geçilince bir şeyler oluyormuş..
Özel uçakla Erzurumspor’u, İzmir deplasmanına gönderdi , uçak alanda bekledi takımı alıp Erzurum’a dönüş yoluna geçti.... Erzurum’un silahşörleri özel uçakla gittiler , maçlarını oynadılar , 3 puanı alıp döndüler ..! Bundan güzel bir mutluluk olabilir mi ? Bunu da yaşadık..
Bu arada şampiyonluğun en yakın adayı Hatayspor’un, şampiyonluğunu ilan etti. Tebrik ederiz. A.Demirspor da Ümraniyespor deplasmanında ilginçtir ki 9 ve 29 dakikadaki penaltılar ile 3-2 galip geldi Yine ligin 2. Sırasına yerleştik.
Kaldı son maçımız.. 19 Temmuz’da sahamızda oynayacağımız Ümraniyespor maçı çok önemli..! Bu maç için her türlü fırıldaklık dönebilir..
Şunu unutmayalım ki kesinlikle rehavete girmek yok.. Takım kampa girmeli, iletişimi kesilmeli son maç bitene kadar. Son viraja girdik , arabayı devirmeden bu virajı da dönersek.. Mutlu olacağız..
Erzurum’da Altay’a verdiğimiz 3 Altın puanı geri aldık. Dadaşlara hayırlı olsun
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.