29 Mart 2024
  • Erzurum11°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

PROF. DR. ÖMER ÇOMAKLI’DAN BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NA DESTEK MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Barış Pınarı Harekâtı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Ömer Çomaklı’dan Barış Pınarı Harekâtı’na destek mesajı

10 Ekim 2019 Perşembe 10:21

Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihin her döneminde masumun kalkanı, mazlumun hamisi, mağdurun destekçisi olan Peygamber ocağı ordumuz, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü tehdit eden terör örgütlerine yönelik Suriye’nin kuzeyinde ‘Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmış bulunmaktadır.
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında olduğu gibi uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanan Devletimiz, bölgede barışı tesis etmek ve kurulması öngörülen bir terör devletine asla müsaade edilmeyeceğini kararlılıkla göstermek için Barış Pınarı Harekâtı’nı düzenleme kararı almıştır.
Devletimiz; küreselleşmenin getirdiği yeni hesaplarla bazı coğrafyalar üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan oyun ve planları daima bozmuş, son dönemlerde millî varlığımız açısından hayatî bir önem taşıyan değerlerimizi korumak, sahip çıkmak, bu konuda bilinç ve duyarlılık oluşturmak üzere gerekli tedbirleri almış, dünyada ve bölgesinde barış ile huzurun garantörü olmuştur.
450 bin öğrencisi, 10 bin personeli ile Atatürk Üniversitesi Ailesi olarak, hem bölgemizdeki gelişmeler karşısında Türkiyemizin konumunu göstermesi hem de Türkiye’nin bu bölgenin tarihindeki yerinin derinliğine işaret etmesi bakımından önemli olan ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın gururunu yaşıyoruz.
Sadece bölgesel değil küresel güvenliğin sağlanması için de terörün bitirilmesini hedefleyen ‘Barış Pınarı Harekâtı’ uzun zamandan beri ülkemizin, güney sınırlarımızla ilgili maruz kaldığı sorunlar karşısında millî varlığımızı devam ettirme konusundaki kararlılığıdır. Ülkemizin bu onurlu tutumunu tüm varlığımızla destekliyoruz.
Yüce devletimizin ve kudretli, şanlı ordumuzun bütün imkânlara muktedir olduğunu biliyoruz. Ancak bununla birlikte ‘Barış Pınarı Harekâtı’ süresince başta sağlık olmak üzere bütün birimlerimiz ve sahip olduğumuz bütün imkânlarımızla yüce devletimizin emrinde olduğumuzu arz ediyor, kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.