25 Nisan 2024
  • Erzurum15°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara22°C

TERÖR ÖRGÜTÜ SİVİLLERİ VURDU! ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Suriye'nin Tel Abyad kentine sınır olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 21 ayrı noktaya havan mermisi düştü.

Terör örgütü sivilleri vurdu! Şehit ve yaralılar var

10 Ekim 2019 Perşembe 18:14

Olaylarda 1 Suriyeli bebek ile 1 memur şehit oldu, 46 kişi de yaralandı.

Mardin Valiliği'nin yaptığı açıklamada da 2 kişinin şehit olduğu, 24 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği'nin son yaptığı açıklamaya göre; Ceylanpınar'da sokakta oyun oynarken yaralanan 11 yaşındaki çocuk şehit oldu.

Barış Pınarı Harekatı'ndan gelen şehit haberleri Türkiye'yi yasa boğdu. Şanlıurfa Valiliği, Suriye'de terör örgütü  YPG/PKK'nın, işgal ettiği bölgelerden düzenlediği, sivilleri hedef alan saldırılar sonucu biri bebek 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin  yaralandığını bildirdi. 
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye tarafından atılan havan  ve roket mermilerinin, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine isabet ettiği  hatırlatıldı.
 
Saldırılarda Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale  Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş'in yaşamını yitirdiği  belirtilen açıklamada, atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46  vatandaşın da yaralandığı kaydedildi.
 
Yaralıların, Akçakale Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli  hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
''09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. ''
 
ACI HABERLER ART ARDA GELDİ
 
Mardin Valiliği: Suriye'nin Kamışlı kentinden Nusaybin ilçemize teröristler tarafından yapılan saldırılar sonucu 2 vatandaşımız şehit oldu, 24 vatandaşımız yaralandı.
 
Şanlıurfa Valiliği: PKK-PYD terör örgütü mensuplarınca, ilimiz Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu, sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Elif TERİM (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
 
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI
 
Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada; "Terör örgütü PKK/PYD-YPG bugün kabul edilemez bir insanlık suçu daha işledi. Eli kanlı terör örgütü Akçakale’ye attığı havan mermisiyle biri bebek olmak üzere 2 masum sivili şehit etti. Bebek katili PKK eşittir Bebek Katili PYD/YPG!
 
Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtalarıyla imha edildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak! Milletimizin başı sağ olsun..." denildi.

Terör örgütü PKK/PYD-YPG bugün kabul edilemez bir insanlık suçu daha işledi. Eli kanlı terör örgütü Akçakale’ye attığı havan mermisiyle biri bebek olmak üzere 2 masum sivili şehit etti. Bebek katili PKK eşittir Bebek Katili PYD/YPG!

 

Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtaları ile imha edildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak! Milletimizin başı sağ olsun...

 
Embedded video
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.