26 Nisan 2024
  • Erzurum18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

TÜYAP ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI YARIN AÇILIYOR

Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler fuarı Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek bir tören ile kapılarını açıyor.

TÜYAP ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER FUARI YARIN AÇILIYOR

15 Ekim 2019 Salı 19:56

Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından T.C. Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzurum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Erzurum Aşçılar Derneği ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan ERZURUM GIDA VE YÖRESEL LEZZETLER Gıda, İçecek Ürünleri, Yöresel Ürünler, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı 16 Ekim Çarşamba saat 12.00’de TÜYAP Erzurum-Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek bir tören ile kapılarını açıyor.

TÜYAP’ın fuarcılık endüstrisindeki 40 yıllık deneyimi ve bilgi birikimi ile Erzurum’da bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimizin ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası olacak Fuar aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkanlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

 

 

 

DOĞU ANADOLU COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Erzurum Ticaret Borsası tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde 16 Ekim Çarşamba 15.00-18.15 saatleri arasında Palandöken Konferans Salonu’nda Coğrafi İşaretli Ürünler Sisteminde Yönetim ve Denetim ve Coğrafi İşaretli Ürünlerde Kooperatifleşme ve Gastronomi konulu paneller düzenlenecektir.

Ulusal marketler ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yerel market zincirleri 16-17 Ekim tarihlerinde katılımcı firmalarla B2B görüşmeler gerçekleştirecektir.

 

ERZURUM YÖRESEL YEMEKLERİ TÜYAP ERZURUM SAHNE MUTFAK’TA TANITILACAK

Doğu Anadolu’nun güzide şehri Erzurum’un zengin yemek kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacı ile fuar kapsamında Erzurum Aşçılar Derneği ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Cağ Kebabı, Kadayıf Dolması, Ayran Aşı, Şalgam Dolması, Su Böreği, Lor Dolması, Demir Tatlısı, Dut Çullaması gibi yöreye has yemekler yapılacak ve bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşılacaktır.

PANEL VE SÖYLEŞİLER

Fuar kapsamında Cheese Life Magazine Dergisi ve Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliği ile Geleneksel Gıdaların ve Peynirin Gastroturizmdeki Önemi, Türkiye’de Gastroturizm, Coğrafi İşaretler, Yöresel Mutfağımızda Peynir gibi çeşitli konularda söyleşiler düzenlenecektir.

ZİYARET SAATLERİ

KOSGEB tarafından desteklenen ve girişin ücretsiz olduğu Fuar 16-17-17-19 Ekim 2019 tarihlerinde 10.00-20.00, son gün ise - 20 Ekim Pazar - saat 19.00’a kadar ziyarete açık  olacaktır.

Fuarlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için www.erzurumgurmefuari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.