22 Ekim 2024
  • Erzurum5°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

28 ŞUBAT'TA 3. DALGA!

28 Şubat'ta 3. dalga!

25 Nisan 2012 Çarşamba 09:53

28 Şubat soruşturması kapsamında üçüncü operasyon başlatıldı. Emekli ve muvazzaf askerlere yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonda 6'sı muvazzaf 12 asker hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor. Dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ve emekli Korgeneral Yıldırım Türker hakkında da gözaltı kararı var.
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara ve Kars'ta emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapılıyor, 6'sı muvazzaf 12 asker hakkında gözaltı kararı var.
Hakkında gözaltı kararı olan ve evi arananlar arasında dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ve emekli Korgeneral Yıldırım Türker de var.
İZMİR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat operasyonunun 3’üncü dalgasında İzmir’de polisin bazı emekli eskerlerin evlerinde arama başlattı. Operasyonların başlamasıyla birlikte Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslere gitti. Ele geçirilen belgelere göre gözaltıların da olabileceği bildirildi.
İZMİR’DE 2 ALBAY GÖZALTINDA
İzmir’de 28 Şubat soruşturmasının 3’üncü dalgasında İzmir’de 2 muvazzaf subayın gözaltına alındığı öğrenildi. Narlıdere’de gözaltına alınan 2 albayın evlerinde arama yapıldığı, Karşıyaka’da gözaltı kararı bulunan 1 emekli albayın ise evinde bulunamadığı belirtildi.
ALBAY VE BİNBAŞI ADLİYEDE SAVCILARLA GÖRÜŞTÜ
Bu arada, sabah saatlerinde bir albay ve bir binbaşının da aralarında bulunduğu bazı subaylar, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, savcılık yetkilileriyle görüştü.
Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Kemal Çetin, Yıldırım Bayyurt ve Kubilay Taştan da beraberinde katiplerle resmi otomobillerle adliyeden ayrıldığı görüldü.
İLK OPERASYONDA 18, İKİNCİ OPERASYONDA 8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma kapsamında ilk operasyonda aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Çevik Bir de dahil 18 kişi tutuklanmıştı.
İkinci operasyonda aralarında eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, Erol Özkasnak'ın da yer aldığı 8 kişi tutuklanmıştı.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.