23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

A.Ü'DE ÖĞRENCİ SAYISI 90 BİNİ AŞTI...

A.Ü'de Öğrenci Sayısı 90 Bini Aştı...

28 Ağustos 2012 Salı 13:12

Atatürk Üniversitesi'nin fakülte ve yüksek okullarında yeni dönem kayıtlar 3-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Atatürk Üniversitesi'ne 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda, Lisans Eğitimi için 8 bin 98, Açık Öğretim lisans Eğitimi için 3 bin 942 olmak üzere 12 bin 040 öğrenci yerleşti. Ön Lisans programlarına ise 3 bin 948 örgün, 6 bin 296 Açık Öğretim Fakültesi olmak üzere 10 bin 244 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Ayrıca bu yıl, Helitam

(Hemşirelik Lisans Tamamlama)

programına bin 680, Politam (Polis Lisans Tamamlama) programına ise, 8 bin 282 olmak üzere 9 bin 962 kayıt yapılacak. Güzel Sanatlar Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, KKEF Spor ve Güzel Sanatlar Bölümlerine ise özel yetenek sınavıyla 610 öğrenci kayıt hakkı elde etti. Atatürk Üniversitesi'nde eğitim görmek üzere bu yıl 2 bin 35 başvuru yapıldı. 527 yabancı öğrenci kaydı gerçekleştirilecek. Halen 57 bin 186 öğrencisi bulunan Atatürk Üniversitesi'nde yapılacak yeni kayıtlarla sayı 90 bini aşacak.

ÖĞRENCİLER TERMİNAL VE HAVAALANINDAN ALINACAK

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kesin kayıt için Erzurum'a gelecek öğrenciler, otobüs terminaliyle Erzurum Havalimanından Atatürk Üniversitesi'ne ait araçlarla alınarak yerleşkeye getirilecekler. Kesin kayıt yaptıracak öğrenci adayları ve ailelerine yardımcı olmak üzere yerleşke girişinde Kayıt Yardım Masası oluşturuldu.

Atatürk Üniversitesi'nin Açık Öğretim Fakültesi programlarına yerleşecek öğrencilerin kayıt işlemleriyse Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılacak.

Kayıt işlemleri için öğrencinin bizzat başvurması gerekiyor. Posta yolu ile kayıt yapılmıyor. 3-7 Eylül tarihleri arasında öğrenciler kayıtlarını yaptırmak zorundalar. Kaydını yaptırmayan öğrenci adayları herhangi bir hak iddia edemeyecek.

Açıklamada, öğrencinin ÖSYM tarafından yerleştirildiği fakülte, yüksekokul ve bölümlerle ilgili kayıt günlerinin belirlendiği hatırlatarak, yoğunluğa neden olmamak için, belirlenmiş tarihlerde kayıt merkezlerine başvurulmasının kayıt işleminin daha kolay ve rahat yapılmasını sağlayacağı uyarısı da yapıldı.

Özel yetenek sınavı sonucu kesin kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar için ilgili birimlerce belirlenen tarihlerde kesin kayıt yaptırılması gerekiyor. Aksi takdirde yerlerine yedek listeden kayıt yapılacak. Kesin kayıt hakkı kazanıp belirtilen tarihlerde kayıt işlemini yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemeyecek.

YURT, BURS VE KREDİ BAŞVURULARI

Açıklamada, öğrencilerin yurt, burs ve kredi başvurularını Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün web sitesi üzerinden yapacakları da bildirildi. Halen silah altında bulunan veya kesin kayıt döneminde silah altına alınacak olan adayların kayıt hakları, talepleri halinde, terhislerini izleyen bir sonraki kayıt dönemine kadar saklı tutulacak.

KATKI PAYI KALKTI

Bu arada Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yaptığı açıklamada, öğrenci harçlarının kaldırıldığını duyurdu. Yeni kayıt döneminde, 1. öğretim ile açık öğretimde eğitim görecek öğrenciler katkı payı ödemeyecekler.

KAYIT İÇİN NE GEREKİYOR?

Kayıtlar İçin Gerekli belgeler: Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, 6 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, ÖSYS sonuç belgesi.

Kayıtlar İçin istenen özel belgeler ise şöyle: Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Ebelik ve Hemşirelik Bölümlerine kayıt yaptıracak öğrencilerin 2012 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen koşul 87'de belirtilen tam teşekküllü resmi hastaneden alınacak heyet raporu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım bölümüne kayıt yaptıracakların 2012 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda koşul 6 ve 274'de belirtilen hususları taşımaları gerekiyor.

Dikey Geçiş Yolu ile yapılacak kayıtlarda istenen belgelerde şunlar: Ön lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı. 12 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf. Nüfus cüzdan fotokopisi. DGS sonuç belgesi.

REKTÖR KOÇAK TEŞEKKÜR ETTİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Atatürk Üniversitesinin lisans, ön lisans ve açık öğretim fakültesini tercih eden 30 bin öğrenci adayına teşekkür etti ve başarılar diledi.

Koçak, Atatürk Üniversitesi'ni tercih eden ve 3-7 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptıracak öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada, "Uzun süren eğitim-öğretim çabalarınızın sonucunda girdiğiniz sınavda başarılı olup yaptığınız doğru ve isabetli tercihle Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, bin yıllık üniversite şehri, bilim ve kültür merkezi Erzurum ve Atatürk Üniversitesi'nin yeni üyelerisiniz. Sizleri ve ailelerinizi kutluyorum," dedi.

BÜYÜK BİR ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİSİSİNİZ

"Çağdaş eğitimin gereği olan eğitim birimleri, kültür merkezleri, sağlık ve spor tesisleri, sosyal aktivite alanları, sanat merkezleri, yerleşke merkezinde yer alan öğrencilerimize basılı yayın koleksiyonunun yanında, yerli ve yabancı kaynaklara ücretsiz on-line erişim olanakları sunan kütüphanemiz ile, Atatürk Üniversitesi, ülkemizin büyük üniversiteden birisidir ve bu üniversitede okumak bir ayrıcalıktır" diyen Koçak, şunları kaydetti:

ÜNİVERSİTELERİN VE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALANLARIN MİSYONU

"Yükseköğretim, çalışma hayatınızda gerekli olacak bilgi, beceri ve yöntemleri öğrenmenin yanı sıra, kişiliğinizi ve entelektüel derinliğinizi belirleyecek, şekillendirecek bir süreçtir. Nitekim üniversiteler sadece belirli sınavlarla girmeye hak kazanılan ve sonrasında profesyonel meslek sahibi insanların yetiştirildiği eğitim ve öğretim kurumları değil, öğrencilerini çağdaş ve evrensel değerlerle donatan, bilimsel değerler ışığında toplumları yönlendiren kurumlardır.

ÇAĞIN İHTİYACINA GÖRE BİR EĞİTİM ALACAKSINIZ

Üniversitemizin temel amacı, çağdaş bilgilerle donatılmış, araştırıcı, yaratıcı, kendini geliştirebilen, sorgulayan, yeni bilgilere açık bireyler yetiştirmektir. Eğitim göreceğiniz tüm birimlerde, programlarımız çağın gereklerine göre düzenlenmiştir.

Atatürk Üniversitesi'nde eğitim; esnek, disiplinler arası, bilgiye ulaşmayı, bilgiyi seçebilmeyi, bilgiden bilgi üretmeyi hedefleyen ve aynı zamanda yabancı dilleri gereği gibi kullanabilmeyi sağlayacak şekilde planlanmıştır.

İMKANLARDAN YARARLANIN

Üniversitemizdeki eğitim hayatınız boyunca sağlık hizmetleri, kültür, spor, sanat etkinlikleri ve burs olanakları hakkında ayrıntılı bilgileri Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarından alabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarım sizlere ihtiyaç duyduğunuz konularda yardımcı olmaktan, bilgi vermekten mutluluk duyacaklardır.

ÖNCÜ ÜNİVERSİTE

Kuruluşundan bugüne toplumsal öncülük rolünü de başarı ile sürdüren Üniversitemiz, eğitim ve araştırma politikalarını, ilimize, bölgemize ve nihayet topluma en yüksek fayda sağlayabilecek biçimde tasarlayarak, yarım asrı aşkın süredir bilim ve teknoloji odaklı, uluslararası bir üniversite konumuna yaklaşmıştır.

KÖKLÜ BİR ÜNİVERSİTE

Atatürk Üniversitesi köklü, üniversite kuran üniversite unvanına sahip çok iddialı bir yükseköğretim kurumu olup, kurumsal yapısı gereği siz gençlere başarılı bilim insanlarından oluşan bir kadroyla klasik üniversite eğitiminin çok ötesinde fırsatlar sunacak imkanlara sahiptir.

Atatürk Üniversitesi, ülkemizin ve insanlığın aydın yarınlarını inşa etmeye talip donanımlı insan gücünü yetiştirmedeki kararlılık içinde varlığını sürdürmektedir

Sırtını zengin bir tarih ve kültür mirasına yaslamış, büyük ve köklü bir üniversiteyiz. Ama asıl zenginliğimiz, öğrenmeye açık, çalışan, araştıran, kendini sürekli geliştiren ve geleceği birlikte tasarlayacağımız siz değerli öğrencilerimizsiniz."

 


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.