28 Mart 2024
  • Erzurum5°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ANKARADA DADAŞ RÜZGARI

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivaline Erzurum damga vurdu.

ANKARADA DADAŞ RÜZGARI

31 Ağustos 2022 Çarşamba 15:11

Belediye Başkanı Enver Demirel'in geleneksel hale getirdiği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin 24.'üncüsü Etimesgut ilçe kültür meydanında gerçekleştirildi.  Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı ( ESAV) desteği ile gerçekleştirilen festival tam bir şölen havasında geçti.

Belediye Başkanı Enver Demirel Dadaşları selamlarken; ''Kıymetli Dadaşlar, canlar, yiğitler, hepiniz festivalimize hoş geldiniz, şeref verdiniz'' dedi. Erzurum'un tarihteki yeri ve insanıyla gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizen belediye başkanı Enver Demirel Erzurumlularla her zaman gurur duyduğunu kaydetti.

Resmi rakamlara göre 21 bin kişinin katıldığı festivalde bir konuşma yapan Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı ( ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur protokolü selamladıktan sonra bu güzel festivali gerçekleştiren ve Festivalde Erzurum'a özel bir yer ayıran Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e Özellikle teşekkür ediyorum dedi. Meydanlara sığmayan kalabalığa seslenen ESAV başkanı Veysel Karani Aksungur Amaçlarının Erzurum Kültür ve medeniyetini unutturmamak ve gurbetteki Dadaşlara bir nebze de olsa Erzurum yaşatmak olduğunu söyledi.

Gecede  Ak Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin de kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Esav Bar ekibinin gösterisinin ardından halk ozanı Erol Ergani kahramanlık türküleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Protokole yöresel ürünlerden Cağ kebap ve kadayıf dolması ikram edildi.

Erzurumlu Halk Müziği sanatçısı Oğuzhan Doğan'ın sahne almasıyla halaylar başladı.  Protokol ve katılımcıların doyasıya halay çektiği gecede Esav Başkanı Veysel Karani Aksungur Tarafından Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e  plaket ve Oltu taşı tespih hediye edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.