23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

ANKETTEN 'GÜLEN DÖNSÜN' SONUCU ÇIKTI...

Anketten 'Gülen dönsün' sonucu çıktı...

25 Temmuz 2012 Çarşamba 12:48

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kurmayları geçtiğimiz hafta yapılan MYK toplantısında geniş kapsamlı bir araştırmanın sunumunu yaptı.

Araştırmadan çıkan sonuçlar şöyle:

"DÖN" ÇAĞRISI

"Başbakan Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Fethullah Gülen'e Türkiye'ye dönme çağrısı yaptı. Bu çağrıyı siz nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 44.3'ü "olumlu" yanıtını verdi. "Olumsuz" diyenler yüzde 35.7'yi bulurken katılımcıların yüzde 20'si fikir belirtmedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tahliyesinin de yer aldığı araştırmaya göre  Yıldırım'ın tahliyesini olumlu bulanlarla olumsuz bulanların oranı  nerdeyse aynı. Araştırma sonuçlarına göre Özel Yetkili Mahkemelerin  kaldırılmasına ise vatandaş destek verdi. "Özel Yetkili Mahkemelerin  kaldırılmasının darbe teşebbüsü ve çetelerle mücadeleyi zaafa  uğratacağı" iddiasını doğru bulanların oranı yüzde 21, 6'da kaldı.

ÖYM'lerin kaldırılmasını destekleyenlerin oranı  karşı çıkanlardan fazla oldu. Mahkemelerin kaldırılmasını olumlu  bulanların oranı yüzde 34.4, olumsuz bulanların oranı ise yüzde 30.1  oldu. Konuyla ilgili fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 35.5 olarak  şekillendi. Araştırmada "Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının darbe  teşebbüsü ve çetelerle mücadeleyi zaafa uğratacağı iddia"sı da  vatandaşlara soruldu. "Zaafa uğratır" diyenlerin oranı yüzde 21.6'da  kalırken, zaafa uğratmayacağını düşünenlerin oranı yüzde 40'ı buldu.

"Mevcut  Suriye rejimi konusunda nasıl bir kanaate sahipsiniz?" sorusu da  yöneltildi. Katılımcıların yüzde 10.2'si Esad'a olumlu yaklaşırken yüzde  64.3'ü "olumsuz" yanıtı verdi. "Suriye'nin bugün içinde bulunduğu  kargaşa Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmekte midir?" sorusuna "Evet" diyenlerin oranı yüzde 57.3, "Hayır" diyenlerin oranı yüzde 28.3 olarak  şekillendi. "Türkiye Suriye halkına yardım etmeli midir?" sorusuna  vatandaşlar yüzde 60 ile "Evet" dedi. Hayır diyenler ise yüzde 28.5'te  kaldı.

 

TAHLİYE VATANDAŞI BÖLDÜ
"Fenerbahçe Başkanı  Aziz Yıldırım bazı maçlarda şike yapmaktan, bazı maçlarda ise teşvik  primi vermekten mahkûm edilmesine rağmen tahliye edildi. Yıldırım'ın  tahliyesini nasıl karşılıyorsunuz?"
sorusuna "Olumlu" yanıtını  verenlerin oranı yüzde 34.9, "Olumsuz" yanıtı verenlerin oranı ise yüzde  35.2 oldu. Fikir belirtmeyenlerin oranı yüzde 29.9 olarak şekillendi.

 

 

 


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.