20 Ocak 2025
  • Erzurum-6°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara7°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA

Dünya üniversitesi olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerleyen Atatürk Üniversitesi, bu doğrultuda dünyanın prestijli üniversiteleri ve kurumlarıyla ortak projelere imza atıyor.

Atatürk Üniversitesi dünya üniversitesi olma yolunda

22 Kasım 2018 Perşembe 10:51

Sadece bölge ülke üniversiteleriyle değil, Amerika, Avrupa ve Asya kıtasında yer alan ülke üniversiteleriyle de işbirliğinde bulunan Atatürk Üniversitesi, uluslararasılaşma misyonunu tam anlamıyla yerine getirme çabasıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu hedef doğrultusunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı İtalya’ya giderek, MUSE (Museo delle Scienze, Trento, Italy) Bilim Müzesini ziyaret etti.

Ziyarette ortak eğitim, araştırma ve lisansüstü programlarının yürütülmesi, taksonomik kapasitenin arttırılması ve bilimsel materyal değişimi gibi birçok konuda işbirliği protokolü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve MUSE Bilim Müzesi Başkanı Prof. Dr. Marco Andreatta’nın imzaladığı protokolle; Mimarisi, araştırma altyapısı, teknolojik donanımı ve innovatif özellikleri ile kısa sürede Avrupa ölçeğinde model oluşturan MUSE Bilim Müzesi ile Türkiye’nin bilim yuvası Atatürk Üniversitesi arasında ortak hedefler ve işbirlikleri konusunda anlaşma sağlandı.

Çok sayıda bilimsel çalışma ve proje üreten Atatürk Üniversitesinin, yeni nesil üniversite olma yolunda her geçen gün yeni anlaşmalara ve yeniliklere kapılarını açtığına vurgu yapan Rektör Çomaklı, MUSE Bilim Müzesi ile gerçekleşen anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yetkililerinin misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Dünya  Üniversiteleriyle Sürekli İletişim Kuruyoruz 

Dünya çapında pek çok üniversite ve kurumla ikili işbirliği anlaşmaları ve çeşitli değişim programları aracılığıyla ilişkiler kurulduğuna değinen Prof. Dr. Ömer Çomaklı şunları söyledi: “Uluslararası platformda daha etkin olabilmek adına yabancı dilin, yabancı dilde eğitimin ve bilimsel anlamdaki işbirliklerinin öneminin farkındayız. Çeşitli anlaşmalar yaparak dünya üniversiteleriyle sürekli iletişim kuruyoruz. Bugün burada, bu işbirliklerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Yapılacak olan ortaklıklar ve anlaşmalar, İtalya ile Türkiye’yi daha güzel bir geleceğe taşıyacaktır” dedi.

MUSE Bilim Müzesi ziyaretinin ardından Biyoçeşitlilik Müzesini de yerinde inceleyen Prof. Dr. Çomaklı, müze hakkında bilgi aldı. Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bir Biyoçeşitlilik Müzesi kurulması gerektiğini savunan Çomaklı, bu müzenin sadece Erzurum için değil bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte ülkemizin önemli bir doğa, bilim ve toplum projesi olabileceğine vurgu yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.