03 Mayıs 2024
  • Erzurum13°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara12°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İNTERNETTE EN ÇOK ARANANLARDA İKİNCİ OLDU

Atatürk Üniversitesi İnternette En Çok Arananlarda İkinci Oldu

Atatürk Üniversitesi İnternette En Çok Arananlarda İkinci Oldu

13 Temmuz 2015 Pazartesi 00:20

Atatürk Üniversitesi üniversite tercih döneminde, internette en çok aranan üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldı.


Yandex, 6 Temmuz tarihinde başlayan tercih sürecinde bugüne kadar İnternet üzerinden en çok hangi üniversitelerin arandığını analiz etti.

Üniversite sınavına giren öğrenciler için tercih dönemi 6 Temmuz tarihinde başladı. Milyonlarca öğrenci, puanına ve gelecek hedeflerine en uygun üniversiteyi bulmak için detaylı araştırmalar yapıyor. Yandex, tercih sürecinin başladığı 6 Temmuz tarihinden bugüne kadar en çok aranan üniversitelerin hangileri olduğunu analiz etti.

6 – 10 Temmuz tarihinde yapılan aramaları değerlendiren Yandex’in analizine göre Türkiye çapında en çok aranan üniversite Anadolu Üniversitesi oldu. İkinci sırada ise Atatürk Üniversitesi yer aldı. Atatürk Üniversitesi`ni sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi takip etti.  En çok aranan ilk 10 üniversite arasında sadece 2 özel üniversiteye karşın 8 adet devlet üniversitesinin  olması dikkat çekti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.