30 Nisan 2024
  • Erzurum11°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ BERKE CAN BAYAR ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN TASARIM GELİŞTİRDİ

Atatürk Üniverstesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Berke Can BAYAR motorlu araçların süspansiyon sisteminden elektrik üreten bir tasarım geliştirdi.

Atatürk Üniversitesi Öğrencisi Berke Can Bayar Elektrikli Araçlar İçin Tasarım Geliştirdi

31 Ağustos 2017 Perşembe 22:04

Bu tasarım sayesinde süspansiyon sisteminde oluşan sarsıntılar aracın elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılayacak.

Elektrikli arabalar yakın bir gelecekte benzinli araçların yerini alacak ve akülerinin şarjı büyük bir problem. Bu sayede, sarsıntıdan elde edilen enerji aküleri şarj edecek. Tasarım Ata Teknokent aracılığı ile ön araştırmaya gönderildi. Ön araştırma raporunda bu tasarıma benzeyen iki adet patent bulundu. Bu patentlerin ikiside Amerika Birleşik Devletlerinde yakın bir tarihte alınmış.Tasarımında farklılıklar gören Berke Can BAYAR geliştirip patentini almayı hedefliyor.

Berke Can BAYAR yaptığı açıklamada: "Gelişmekte olan ülkelerin enerji ihtiyaçlarını karşılayamamalarından dış ülkelere bağımlı kalmaları gelişmelerinin önündeki en büyük problem. Biz türk mühendislerin bu konuya yönelip çalışmalar yapması gerek. Enerji üretimi konusundada projelerim var en kısa zamanda bunlar içinde patent çalışmalarına başlayacağım" dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.