27 Kasım 2024
  • Erzurum-7°C
  • İstanbul7°C
  • Ankara-3°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. MUHLİS MACİT “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, NİTELİKLİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE EĞİTİM İKLİMİNİN HÂKİM OLDUĞU ÜRETEN ÜNİVERSİTE HALİNE GELECEK.”

Atatürk Üniversitesi rektör adayı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis MACİT yaptığı açıklamada “Atatürk Üniversitesi, nitelikli bilimsel araştırma ve eğitim iklimin hâkim olduğu üreten üniversite haline gelecek.” dedi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. MUHLİS MACİT “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ,  NİTELİKLİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE EĞİTİM İKLİMİNİN HÂKİM OLDUĞU ÜRETEN ÜNİVERSİTE HALİNE GELECEK.”

28 Haziran 2016 Salı 14:21

Atatürk Üniversitesinin, ulusal ve uluslararası ölçekte daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için yoğun bir çaba harcayacaklarını belirten MACİT, bunun için güçlü ve deneyimli bir ekiple yola çıktıklarını söyledi.

MACİT, şöyle konuştu: 

 “Atatürk Üniversitesinin birçok yönüyle “örnek” ve “model” bir bilim yuvası haline gelmesinde emeği geçen akademik kadroya ve yöneticilerimize şükran borcumuz var. Geleceğe yürüyen Üniversitemizi bulunduğu konumdan daha iyi noktalara taşımak için yola çıktık”.

KÜRESEL ÖLÇEKTE BAŞARIYA ODAKLIYIZ

Büyük bir gelişim ve atılım potansiyeline sahip bulunan üniversitemizi evrensel ilkelere uygun olarak, değişen toplumsal ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikli bilimsel araştırma ve eğitim ikliminin oluşturularak yenilikçi ve girişimci üniversite endeksinde de daha üst sıralarda yer alan ve katma değer üreten bir üniversite haline getirmek için göreve talip olduk.

Erzurum’un manevi ikliminden feyz alan, milli ve manevi değerlerle mücehhez, evrensel bilimde iddialı bir üniversite oluşturacak potansiyele ve bu potansiyeli harekete geçirecek yönetimsel yeteneğe sahibiz, ekip olarak.

Bu hedefe ulaşmak için, ortak akla değer veren, şeffaf, hesap verebilir, kararlı bir yönetim anlayışını hâkim kılacağız.

Yenilikçi fikirlere açık, çözüm odaklı ve hukukun üstünlüğünü esas alan anlayışın içselleştirildiği bir yönetim anlayışı ile jeopolitik avantajları kullanarak Üniversitemizi Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kafkasya bölgesinde etkin rol oynayan üniversite konumuna yükselteceğiz.

Güçlü akademik altyapısına sahip Atatürk Üniversitesi’nin AR-GE faaliyetleri kapsamında elde edilecek bilimsel bulgulara dayalı “ÜRETEN ÜNİVERSİTE” özelliğiyle yöremizin, bölgemizin ve ülkemizin teknolojik, sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyinin yükseltilmesi için gece gündüz çalışacağız.

ŞEHİRLE GÖNÜL VE FİKİR KÖPRÜLERİ OLUŞTURACAĞIZ, ORTAK HEDEFLERE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

Üniversite-Şehir, Üniversite-Sanayi, Üniversite-Kamu, Üniversite STK ilişkilerini geliştirmeyi başarının ilk adımı olarak görüyoruz. Şehrin kalkınma davası, Akademik kadroların bilimsel birikimi ve tecrübelerinden daha çok yararlanılmasını gerekli kılıyor. Bizim yönetimimiz, bunun altyapısını oluşturmak için ciddi çaba sarf edecek, yeni ve etkili yöntemler geliştirecek.

DİPLOMASI BİR KENARA ATILAN DEĞİL, KAPIŞILAN ÜNİVERSİTE

Artık Türkiye’de çok sayıda üniversite var. Bu da milyonlarca mezunun kariyerine uygun iş arayışı demek… Eline diplomasını tutuşturduğunuz gençler, özel sektörün kapısını çaldığında aranan yetişmiş eleman muamelesi mi görüyor, yoksa güçlü rakipleri karşısında kaybeden kişiler mi oluyor? Mezunlarımızın önemli sınavlardaki başarı oranı nedir? Mezunlarımız A sınıfı kadrolarda mülakata girdiklerinde, Atatürk Üniversitesi markası ne ifade ediyor? Akademik dünyadaki diploma prestijimiz istenen düzeyde mi?

Bu sorulara cevap arayan ve mezunlarımızın ELENEN DEĞİL, ARANAN gençler olmasını sağlayacak gelişim ve dönüşümü sağlamayı vadediyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.