21 Ocak 2025
  • Erzurum-21°C
  • İstanbul5°C
  • Ankara-2°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÖLGE ÇİFTÇİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI

Atatürk Üniversitesi’nden Bölge Çiftçilerine Yönelik Eğitim Programı

Atatürk Üniversitesi’nden Bölge Çiftçilerine Yönelik Eğitim Programı

22 Kasım 2016 Salı 21:28

Atatürk Üniversitesi ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Tarımsal Tekniklerin Uygulanma ve Yaygınlaştırılması Projesi çerçevesinde düzenlenen “Bölge Çiftçilerine Yönelik Eğitim Programı, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde başladı.

Eğitim programına, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Bakırcı, Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Özcan Yıldırım, öğretim üyeleri ve 25 kişilik çiftçi grubu katıldı.

Erzurum’un Aşkale İlçesi’ne bağlı köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 25 çiftçinin katılımıyla başlayan eğitim programının ilk etabı 24 Kasım’a kadar devam edecek. Bu süreçte çiftçiler, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi DAP-Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi’nde konaklayacak ve eğitimleri de yine bu merkezde devam edecek. Çiftçilere; büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, sebzecilik, meyvecilik, arıcılık, tavukçuluk, süt ve süt ürünlerini işleme teknolojisi, hayvan besleme, çayır mera yönetimi ve ıslahı gibi konularda eğitim verilecek.

Eğitim Programının açılış töreninde bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, 5 yıl boyunca devam edecek eğitim projesinin Atatürk Üniversitesi’nin 3. Nesil üniversite olma yolunda atmış olduğu önemli adımlardan biri olduğunu dile getirerek; hedeflerinin, ekonomik ve sosyal kalkınmaya doğrudan katkı sağlayacak, üniversite – tarım, üniversite – toplum ve üniversite – sanayi işbirliğini gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Ercişli, “Biz, Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın direktifiyle bu çalışmalara başladık. Kendisi bölgemizin kalkınmasında tarım ve hayvancılığa çok önem veriyor. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik. Bu ve benzeri eğitim çalışmaları kâğıt üzerinde kalmayacak. Ziraat Fakültesi artık çiftçinin ayağına kadar gidecek. Ziraat Fakültesi’nin kapıları da sizlere her zaman açık olacaktır.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.