26 Nisan 2024
  • Erzurum23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

BAHREYN VİZESİ ALIMI

Bahreyn Vizesi Alımı

Bahreyn Vizesi Alımı

20 Ağustos 2022 Cumartesi 21:14

Küçük bir ada ülkesi olan Bahreyn, krallıkla yönetilen bir Ortadoğu ülkesidir. Bahreyn’de 4 Eylül 2020 tarihinden itibaren ülkeye seyahat etmek isteyenler için yeni vize düzenlemesi getirilmiştir. Bu düzenlemeye göre ülkeye seyahat etmek isteyenler, online vize başvurusu yaparak Bahreyn vizesi alabilmektedir. Bahreyn Krallığı, Körfez İşbirliği Konseyi'ne (Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) üye olan ülkeler hariç vize talep eden bir ülkedir. Bahreyn Krallığı’na seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bahreyn vizesi almak zorundadır. Resmi pasaport sahipleri ise 90 güne kadar Bahreyn’e vizesiz seyahat edebilmektedir. Bahreyn'e turizm, aile ziyareti veya bir spor etkinliğine katılmak için gitmek istediğinizde vize merkezlerinden veya Bahreyn büyükelçiliği ile iletişime geçerek vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bahreyn Vizesi Süresi

Bahreyn vizesi düzenlendikten itibaren 30 gün boyunca geçerlidir. Bahreyn vizesi aynı zamanda çoklu giriş vizesidir. Bahreyn vizesinin süresi 15 günlük alındığında, sınır kapısından 15 gün daha uzatılarak 30 günlük alınabilmektedir.

Bahreyn Vize Şartları ve Gerekli Belgeler

Bahreyn vizesi için vize merkezlerinden online başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.

Pasaport

Dönüş uçak biletinizin fotokopisi

Otel rezervasyonu

Son üç aya ait, son bakiyesi 800 USD veya daha fazla olan banka hesabı dekontu

Bahreyn Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bahreyn turist vizesi e-vize olarak online alınabilmektedir. Bahreyn turist vizesi almak için, vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurduktan sonra işlem sürenizi seçmelisiniz. Daha sonra bilgilerinizi onaylayıp işlem ücretini ödemelisiniz. Son olarak gerekli belgeleri ekleyip başvurunuzu yapabilirsiniz. Bahreyn vizesi başvurusu, online olarak yapıldığı için başvuru formunun hatasız ve doğru bilgilerle doldurulması büyük önem taşımaktadır. Başvuru işlemleri sırasında yapacağınız bir imla hatası yüzünden başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Bu yüzden bilgilerinizi doldurduktan sonra en az iki kez kontrol ediniz. Başvurunuz kabul edildikten sonra, vize onayınız e-mail adresinize gönderilecektir. Başvurunuz doğru bir şekilde yapıldığında vize sonucu olumlu sonuçlanmaktadır. Eğer vize başvurunuz reddedildiyse bunun en yaygın nedenleri; seyahat amacınızı kanıtlayamamanız, belgelerinizin eksik olması, başvuru formunuzda bilgilerinizin hatalı olması, pasaportunuzun geçerli olmaması veya vize süreniz sona erdiğinde Bahreyn’den ayrılacağınızı kanıtlayamamanız olabilir. Vize başvurunuz reddedildiğinde yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz.

Bahreyn Vizesi Ücreti

Bahreyn vizesi ücreti, işlem sürelerine göre değişmektedir. Bahreyn vizesi için ödemeniz gereken standart vize ücreti 70 dolardır. Bu ücrete ek olarak işlem süresine göre ücret de alınmaktadır. Standart işlem süresini seçtiğinizde vize işlemleriniz en erken 7 gün içinde tamamlanır. Bu işlem için sizden 27,49 dolar ödeme alınır. Standart işlem süresinde, vize onayınız en az birkaç hafta sürmektedir. Hızlı işlem süresini seçerseniz, en fazla 6 iş günü içinde başvuru işlemleriniz tamamlanır. Hızlı işlem süresi için sizden 89,99 dolar ödeme talep edilir. Bu iki işlemin dışında süper hızlı işlem süresini de tercih edebilirsiniz. Süper hızlı işlem süresi ile vize başvurunuz en fazla 5 iş günü içinde tamamlanır. Özellikle Bahreyn seyahatiniz için vizeye acil olarak ihtiyacınız varsa bu işlem süresini seçerek vize başvurunuzu hızlandırabilirsiniz. Süper hızlı işlem süresi için ödemeniz gereken ücret ise 131,99 dolardır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.