23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

BAŞKENT YILDIZLARI SPOR KULÜBÜ AVRUPA YOLCUSU

Başkent Yıldızları Spor Kulübü Avrupa Yolcusu

04 Temmuz 2012 Çarşamba 11:29

Başkent Yıldızları Spor Kulübü Romanya yolcusu.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Erkekle Süper Ligi’nde son 2 yılın Türkiye Şampiyonu Başkent Yıldızları Spor Kulübü bu sene de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda ülkemizi temsil etme hakkını elde etti.


Geçtiğimiz hafta yapılan kura sonunda Başkent Yıldızları Spor Kulübü’nün Avrupa’daki rakipleri belli oldu.

28 – 30 Eylül 2012 tarihlerinde Romanya’nın MiercureaCiuc kentinde yapılacak olan Şampiyona’da,
Türkiye Şampiyonu – Başkent Yıldızları Spor Kulübü


Romanya Şampiyonu – HSC Csikzereda
İspanya Şampiyonu – CH Jaca Espania
Sırbistan Şampiyonu – Vitez Belgrade takımları mücadele edecek.


Başkent Yıldızları Spor Kulübü çok güçlü bir kadroya sahip. Uzun süredir gerek Süper Ligde ve bayanlar liginde, gerekse gençler liginde boy gösteren kulüp özellikle son 2 sezondur büyük gelişme gösterdi. Liglerde mücadele eden takımlarının yanı sıra güçlü bir altyapıya da sahip olan kulüp minik ve yıldız sporcu yetiştirilmesi konusunda da her geçen gün ilerliyor.


Başkent Yıldızları Spor Kulübü’nün Süper Lig takımında Türkiye’nin çok değerli sporcuları yer alıyor. Milli Takımlarımıza da pek çok sporcu kazandırmış olan kulüp; yerli oyuncuların yanında çok yetenekli yabancı oyunculara da sahip. Kulübün bünyesinde yurtdışında yaşayan, orada hokeye başlamış ama Başkent Yıldızları Spor Kulübü’nde forma giyen sporcular da var.


Kulüp Başkanı Handan Duman “Öncelikle iki yıldır Türkiye Şampiyonluğu’nu kimseye kaptırmayan sporcularımı, özverili çalışmalarından ve başarılarından dolayı kutluyorum. Bir kez daha Avrupa’da ülkemizi temsil etme gururunu yaşayacağız. Geçen sene Ankara’da Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştık. Bu sene de tercihimiz yine ev sahibi olmak ve kendi seyircimiz önünde başarılı sonuçlar elde etmekti. Ancak Uluslararası Federasyon tarafından gerçekleştirilen toplantıda diğer ülkelerden de aynı talep geldi ve bu sene yapılacak olan organizasyon Romanya’ya verildi.


Sezon sonunda sporcularımız kısa bir tatil dönemine girdiler. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kadromuzu toparlayıp, Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarımıza başlayacağız. Şampiyonada A Grubunda yer alıyoruz ve gruptaki rakiplerimiz oldukça güçlü. Buna karşılık hem bayanlarda hem de erkeklerde Türk takımlarının da seviyesi de hızla yükseliyor ve kalite her geçen gün artıyor. Özellikle son dönemde Milli Takımlar seviyesinde önemli başarılar elde etmeye başladık. A Milli takımımız bu sene Erzurum’da namaglûp şampiyon olarak altın madalya aldığında ve bir üst gruba yükseldiğinde hem Türkiye adına çok mutlu oldum, hem de Milli Takım kadrosunda yer alan ve bu tarihi başarıda rol oynayan kulüp sporcularımla gurur duydum. Bu nedenle sporcularıma çok güveniyorum ve şampiyonada başarılı sonuçlar alarak grup birincisi çıkacağımıza inanıyorum. Hedefimiz Avrupa’da Türk Buz Hokeyi’ni en iyi şekilde tanıtmak ve başarılı sonuçlar ile ülkemize geri dönmek.“diye sözlerini tamamladı.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.