23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

BU GELENEK TÜRK MİLLETİ'NE HAS...

Bu gelenek Türk Milleti'ne has...

27 Ağustos 2012 Pazartesi 17:00

BU GELENEK TÜRK MİLLETİ’NE HAS…

“EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER”

“HAKKINI HELAL ET ANAM”

Cem BAKIRCI/nın ÖZEL HABERİ

Erzurum şehirlerarası otobüs terminalinde asker uğurlama yoğunluğu yaşanıyor. Gençler, yakınları tarafından otogardan yolcu edilirken, arkadaşları da ağızlarına emzik verip, 1992-3 tertip askerleri ‘En Byüük Asker Bizim Asker’ sloganı ile havaya fırlatıyor. ..

“EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER”
Türkiye son günlerde şehit haberleri ile sarsılırken, 1992'ye 3 tertip olarak askerlik yapacak olan gençler memleketleri Erzurum’dan coşkuyla uğurlanmaya başladı. Asker adayları ve yakınları halaylar çekip terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarken, “En Büyük Asker Bizim Asker, “, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, sloganları atılırken, oğullarını vatani görevlerine gönderen anne ve babalar ise duygusal anlar yaşadı. Asker adayları, kent içerisinde uzun araç konvoyları eşliğinde terminale kadar uğurlandı.

DAVUL-ZURNA EŞLİĞİNDE ‘EMZİK’Lİ ŞAKA…

Davul-zurna eşliğinde oynanan oyunların ardından kışla yolunu tutan Erzurumlu arkadaşları tarafından emzik verilen asker adayları, daha sonra defalarca kez omuzlarda havaya fırlatıldı. Askerlik vazifesini yerine getirecek olan gençler otobüslerine binerken, yakınları ve arkadaşları İstiklal Marşı okuyup dualar eşliğinde uğurlamada bulundu.

ANA, BACILARINA SARILDI, HELALLIK İSTEDİ…

Otobüs terminalinden bir gün içinde 37 asker uğurlaması yapılırken, gözü yaşlı anneler ise; “Ağlıyoruz ama vatan sağ olsun. Çocuklarımız vatan borcunu ödemeye, vatanımızı korumaya gidiyorlar. Güle güle gidip güle güle gelsinler” dedi.

FOTOĞRAFLAR: CEM BAKIRCI/ ÖZEL


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.