22 Ekim 2024
  • Erzurum5°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

BUGÜN ONLARIN GÜNÜ!

Bugün onların günü!

05 Mayıs 2012 Cumartesi 10:01

Atatürk ÜniversitesiSağlıkBilimleri Fakültesi "5 MayısDünyaEbeler Günü" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Atatürk Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşanSağlıkBilimleri Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, her yıl "Uluslararası Ebelik Konfederasyonu" tarafından açıklanan ebeler günü ana temasının 2015 yılınakadar"Dünyanın ebelere herzamanolduğundan daha fazla gereksinimi var" olarak belirlendiğini anımsattı.

Pasinlioğlu, ebelik mesleğinin,sağlıksistemi içinde oynadığı rolün daha iyi anlaşılmasının önemine değindi.

Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan ise konuşmasında, herkesin dünyaya geldiğindeilktanıştığı insanın ebe olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"DünyaSağlıkÖrgütü, Birleşmiş Milletler ÇocuklaraYardımFonu,UluslararasıEbelik Konfederasyonu, UluslararasıParaFonu ebelik mesleğinin toplum sağlığıiçinönemliolduğunun altını çiziyor. Adı geçen kuruluşlar Milenyum Gelişme hedeflerine ulaşabilmek için ebelik mesleğinin güçlendirilmesi üzerinde duruyor. Ebenin, toplumdaanneçocuksağlığının korunmasındadeğişimajanı olarak rol oynadığının unutulmaması gerekir"

Özkan, Atatürk Üniversitesi SağlıkBilimleri Enstitüsünde Ebelik YüksekLisans eğitiminin 2012-2013 eğitim-öğretim yılıyla birlikte başlayacağı müjdesini verdi.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.