23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

BUZ HOKEYİN'DE ALTINA 1 KALA...

Buz Hokeyin'de Altına 1 Kala...

20 Nisan 2012 Cuma 11:06

15 Nisan 2012 tarihinde Erzurum'da başlayan Buz Hokeyi Dünya şampiyonasının Türkiye'ye yakışır, eksiksiz ve başarılı bir organizasyon olması için yönetimi devraldıkları andan itibaren ekibi ile birlikte geceli gündüzlü çalışarak göreve hızlı bir başlangıç yapan Orhan Duman, Millilerimize de uğurlu geldi.

Şimdiye kadar 4 maç yapan Ay Yıldızlı ekibimiz karşılarına çıkan rakipleri tek tek devirdi. İlk olarak Yunanistan karşısında gelen 6-1 'lik galibiyet Teknik ve İdari Kadro ile Sporcularımızın motivasyonunu arttırdı ve moral kaynağı oldu. Ardından Moğolistan'ı 10-0 gibi farklı bir skorla uğurladık sahadan. Bir sonraki başarı İrlanda karşısında aldığımız 5-3'lük galibiyet ile gelirken, sevincin doruk noktasına çıktığı maç dün oynandı. Şampiyonanın favorisi gösterilen Kuzey Kore'de aslanlarımız karşısında 4-2 mağlup olmaktan kurtulamadı.

21 Nisan, Cumartesi günü saat 17.00'da Türk Milli Takımı şampiyonadaki son maçında Lüxemburg ile karşı karşıya gelecek.

Bu maçı da kazanan taraf olmayı başarırsak Dünya Şampiyonası müsabakalarında önümüzdeki yıl bir üst turda mücadele etmeye hak kazanacağız.

Bugün gelen muhteşem galibiyetten sonra tüm sporcularımız, antrenörlerimiz, Federasyon yetkililerimiz ve taraftarlarımız tek yürek olup altın madalya için geri sayıma başladılar.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Sn. Orhan Duman yaptığı açıklamada,"Teknik ekibimizi ve tüm sporcularımızı kutluyorum, hepsi ile gurur duyuyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Alınan sonuçlar sayesinde inanılmaz bir mutluluk yaşıyoruz. Milli Takımımız bütün maçlarda sahada var güçleriyle mücadele etti, tüm oyuncularımız sahada tek yürek oldular. Güç ve zekâlarının yanısıra kalpleriyle, başarıya inanarak oynadılar. İstiklal Marşımızı tekrar tekrar çaldırarak bizlere tarifi mümkün olmayan güzel duygular yaşattılar. Sırada tek bir maç kaldı. ALTIN madalyaya adım adım yaklaşıyoruz derken şimdi tek bir adım kaldı önümüzde. Son maçı da kazanarak ev sahibi olduğumuz bu organizasyonda Şampiyonluk sevincini yaşamak istiyoruz. Yönetime geldiğimizin henüz ikinci haftası. Göreve böyle gurur verici bir şampiyona ile başladık, bundan sonra da daha nice başarılara imza atmak için çok çalışacağız. Milli Takımlarımıza ve altyapıya her türlü desteği vererek, Türk Buz Hokeyini en kısa zamanda hak ettiği yere getireceğiz." dedi.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.