30 Nisan 2024
  • Erzurum5°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

ÇAPA BİLİM BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin önemli eğitim kurumları arasında yer alan Çapa Bilim Koleji, bünyesine kattığı Arte Kolejiile birlikte kampüs sayısını 11’e yükseltti

Çapa Bilim büyümeye devam ediyor

02 Mayıs 2018 Çarşamba 09:55

Müslüm Aktürk/ANKARA

 

İstanbulda temelleri atılan çağdaş ve modern eğitim kurumu Çapa Bilim Koleji” markası, aynı ideallere sahip ArteKoleji”ni de bünyesine kattı. Çapa Bilim Koleji’nin Kurucusu Maksut Konyar, “Bu ülkeye vefa borcumuz var, bunu dünya ölçeğinde eğitim hizmetiyle ödeyeceğiz” dedi. 

Arte Koleji’nin Çapa Bilim Koleji bünyesine katılması dolayısıyla Çayyolu’ndaki Arte Kampüsü’nde bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan törende konuşan Çapa Bilim Koleji Kurucusu Maksut Konyar, dünya ölçeğinde eğitim verme amacıyla yola çıktıklarını ve hedefe adım adım yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hayat felsefesini ‘en iyi’ye göre kurguladığını belirten Konyar, “Benim felsefemde temizlikçi olsun, akademisyen olsun, doktor ya da hukukçu olsun işini dünya ölçeğinde yapmalı. Hayat felsefemi hep işime yansıttım ve çok faydasını gördüm” dedi. Eğitim gönüllüsü olduğu için geniş yelpazedeki iş alanlarından çekildiğini ve tamamen eğitime yöneldiğini vurgulayan Maksut Konyar, şöyle devam etti:

Eğitimi gerçekten dünya ölçeğinde yapıyoruz. Bu işin öznesi ekiptir. Birinci ligde oynuyorsan yıldızları toplaman lazım. Yıldızları toplayamazsan birinci ligde oynama şansın yok. Çapa Eğitim Kurumlarının omurgası sağlam bir sistem üzerinden yürüyor. Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları bir programla işliyor. Bu okullara gidildiğinde hangi öğretmen diye sorulmuyor. Çünkü o eğitim kurumunda bir program var ve hedefe o programla devam ediliyor. Kurumlarımızda hem ulusal hem uluslararası 21. Yüzyılın kazanım ve becerileriyle donanmış bir nesil yetiştiriliyor. Ne dogmatik ne ideolojik saplantılara çocuklarımızı hapsetmeden bir dünya insanı yetiştirmeyi misyon edindik. Yetiştirdiğimiz çocuklarımız elbette milli, manevi, ulusal değerlerini bilecek. Biz, bu işi Türkiye’de en iyi yapan okulların içindeyiz.”

HERKES RAHAT OLSUN

Bünyelerine kattıkları Arte Koleji’nin son zamanlarda netameli bir dönem yaşadığına dikkat çeken Konyar, “Bu okulun kurucularına müteşekkirim. Altyapısı çok güzel bir okul hazırlamışlar. Ancak son zamanlarda yaşanan sıkıntı yüzünden kurum içinde haliyle biraz tedirginlik olmuş. Velilerimiz, öğretmen ve diğer personelimiz de rahat olsunlar en kısa sürede bu sorunların üstesinden geleceğiz. Arte Koleji’nin artılarının üzerine yeni inşa edeceğimiz çok güçlü eğitim programlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Hepimiz aynı taraftayız, Eğitimde karşı taraflar olamaz. Tüm paydaşlar ortak aynı taraftadır. Burada öğrencilerin, yüksek menfaatı okulların kurumların başarıya odaklı sürdürülebilirliği ortak paydadır. Bu okul çok kısa sürede hak ettiği noktaya gelecek. Burada, dünyadaki ve Türkiye’deki birinci sınıf eğitim kurumlarının öğretileri, beceri ne ise kazanımları ne ise öğrencilerimize bunlar sağlanacak. 50-60 bin TL alan kurumların eğitimlerini biz Çapa Bilim Koleji olarak mütevazı bütçelerle Arte Koleji’ Kampüsünde yürüteceğiz. Maddi, manevi bütün gücümle buranın desteğinde olacağız.” dedi.

VATANINI SEVEN İŞİNİ DÜZGÜN YAPAR

Konyar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiçbir ideolojik ya da farklı cemaat türleriyle asla ilgi ve bağı olmayan bir aileyiz. Bu tür yapılara sempati duymuyorum. Hedefimiz; bilimi esas alan, ülkemizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi ülkeyi muasır medeniyetin üstüne çıkartmaya hizmet etmektir. Bunu da hamasetle, laflaistismarla değil işimizle yapıyoruz. Vatanı sevme ölçüsü bize göre böyle olmalıdır.”

SİSTEMLERLE YÜRÜMEMİZ LAZIM

Çapa Bilim Koleji’nin kurucusu Maksut Konyar, bünyelerine kattıkları Arte Koleji ile birlikte 11 kampüse ve ruhsatlı 20 okula kavuştuklarını belirterek bugüne kadar eğitim için 100 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarını anlattı. Öz kaynaklı yatırımlara devam edeceklerini vurgulayan Konyar, şunları kaydetti:

Sizlerin kaygılarını, yaşadığım için biliyorum. Mevcut kadroyla yolumuza devam etmek istiyoruz. Ancak bizim kişi bazlı değil sistemle, programla yürümemiz lazım. Sistem en kötü yöneticiyi en fazla yüzde 2 yada 3 zararlarla ekarte eder. Nmezunu olursa olsun güçlü bir sistem için şahıs fark etmez. Bu manada sistemlerle yürümemiz lazım. Kişi bazlı gitmek iyi değildir. Kişi giderse başarı biter, gider. Bu doğru değildir. Köklü kurumlara gittiğinizde programlarını görürsünüz. Buraya giren her öğrenci mutlaka başarılı olmak durumundadır.  Orada öğretmen kimdir?’denmez. Çünkü o sistem, öğretmeni de yetiştiriyor. İşte biz Çapa Bilim’i bu kültürle kurduk. Biz amasız, fakatsız Türkiye’nin birinci liginde oynuyoruz. Birinci ligde ldızlarla gitmek, en iyilerle çalışmak lazım. Biz de öğretmenimizi bu ölçme değerlendirmeye göre alıyoruz. ”

ÖĞRETMENİ DE YETİŞTİRİYORUZ

KonyarArte Kolejinin artılarının korunacağını, bunun yanı sıra üzerine neler eklenmesi gerektiğinin çabası içinde olacaklarını vurgulayarak, “Bütün enerjimizi, kaynaklarımızı ve gücümüzü bunun için harcayacağız. Biz eğitimde ekonomik beklentiyi en son planda tutuyoruzİşimizi idealist bir felsefeyle yapıyoruz. Kadro devam edecek. Ölçme değerlendirme sınavı sürecek.  Liyakat esaslı kadro oluşturuyoruz. Biz öğrenciyi yetiştirdiğimiz gibi öğretmeni de yetiştiriyoruz. Ömür boyu öğrenme ve öğretme faaliyeti içinde olacağız. Sınav gerçekliğini unutmayacağız, hazırlığımız bu program çerçevesinde devam edecek ifadesini kullandı.

Çapa Bilim Koleji Arte Kampüsü Genel Müdürü Ercan Çadırcı, Çapa Bilim Koleji Eğitim Genel Müdürü Cem ÇağınÇapa Bilim Koleji Program Geliştirme ve Ölçme Değerlendirme Koordinatörü Gürcan Sarak ve Çapa Bilim Koleji Yabancı Dil Koordinatörü Sam Said’in de konuşmacı olarak katıldığı program soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.