DSİ GENEL MÜDÜRÜ ACU; DADAŞLAR DİYARINA BEREKET GÖTÜRÜYORUZ
DSİ Genel Müdürlüğü son 15 yılda Erzurum’da; Erzurum şehir merkezine yıllık 70,3 milyon m3 içmesuyu sağladı. 4 baraj ve 13 gölet inşa etti.
14 Mart 2018 Çarşamba 09:13
363.360 dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 218 milyon TL zirai gelir artışı sağladı. 281 derenin ıslahını tamamladı.
Erzurum’da Baraj ve Göletleri Bir Bir Hizmete Alıyoruz…
2003 yılından bugüne kadar Erzurum’da 4 Baraj ve 13 Gölet’in tamamlanarak 237 milyon m3 su biriktirme hacmine ulaşıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ’Erzurum’a yatırımlarımız devam ediyor.
Erzurum’a Başköy Barajı Geliyor…
‘Temelden yüksekliği 101 metre olacak 166 milyon m3 su biriktirme hacimli Başköy Barajı hızla yükseliyor. Baraj Hınıs ovasında 205.350 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. Böylece çiftçilerimize yıllık 123 milyon TL gelir artışı sağlayacağız. Baraj inşaatında % 80 fiziki ilerleme sağladık. Ayrıca Sulama inşaatında da çalışmalar devam ediyor.
Narman Şehitler Barajı İnşaatında Çalışmalar Devam Ediyor…
Diğer taraftan inşa etmekte olduğumuz 77 metre yüksekliğindeki Şehitler Barajı Narman ve
Oltu ilçelerinde yer alan 47.060 dekar araziye can suyu olacak. Böylece çiftçilerimize yıllık 28 milyon TL gelir artışı sağlayacağız.
Söylemez Barajında Çalışmalara başlanıyor…
Temelden yüksekliği 113 metre olacak 1.295 milyon m3 su biriktirme hacimli Söylemez Barajı 349.690 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. Böylece çiftçilerimize yıllık 210 milyon TL gelir artışı sağlayacağız. İhale süreci devam etmektedir.
Çiftçimizin Yüzünü Güldürecek Alvar Barajı Başlıyor…
Temelden yüksekliği 68 metre olacak 17,50 milyon m3 su biriktirme hacimli Alvar Barajı 38.150 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. Böylece çiftçilerimize yıllık 23 milyon TL gelir artışı sağlayacağız. 2018 yılı içerisinde yapım ihalesi gerçekleştirilecektir.
Hasretle Beklenen Birçok Baraj ve Gölet’in İnşaatlarına Hızla Devam Ediyoruz…
Tortum Bağbaşı, Tortum Pehlivanlı, İspir Maden Köprübaşı, Şenkaya Sarıyar Barajları olmak üzere toplam 10 barajın inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Pasinler Taşkaynak, Aziziye Depolaması ve Büyükbahçe olmak üzere 3 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor.
Yeni Baraj Projelerimizle Erzurum Daha da Bereketlenecek…
Projelerini hazırlamakta olduğumuz 10 baraj ve 3 gölet ile Erzurum’da sulanmayan arazi kalmayacaktır. ’dedi.
Dadaşlar Diyarına Bereket Götürdük…
Erzurum’un bereketli topraklarına bereket katmak için son 15 yılda gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Genel Müdür ACU,’ İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile Erzurum’da 363.360 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir ziraat şehri olan Erzurumlu çiftçilerimizin yüzünü güldürerek onlara yıllık 218 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.
Sakalıkesik Ovası Sulaması İle Toprak Suya Doyacak…
Palandöken ile Aziziye İlçelerine bağlı Sakalıkesik Ovasında yer alan 16 köye ait
toplam 114.080 dekar zirai araziyi sulayacağız. Bu tesis hizmete girdiğinde
Erzurum çiftçisi kalkınacaktır.
Ortabahçe Sulaması İle 63.880 Dekar…
Sulama şebekesini tamamladığımızda 63.880 dekar araziye can suyu olacağız. Böyle topraklarımızın bereketine bereket katacağız.
Pazaryolu Sulaması İle Toprak Suya Doyacak…
Pazaryolu ilçesine bağlı toplam 6.050 dekar zirai araziyi sulayacağız. İnşaat çalışmalarının % 80’nini tamamladık. Bu tesis tamamlandığında Pazaryolu çiftçisinin yüzü gülecektir. Proje ile yıllık 3,5 milyon TL gelir artışı sağlanacaktır. ’dedi.
Erzurum’a Palandöken Barajı İle Menba Kalitesinde İçmesuyu Getirdik…
DSİ Genel Müdürü Murat ACU,’ Erzurum’un uzun vadeli içmesuyu problemini çözmek için Palandöken Barajını inşa ettiklerini belirterek, Palandöken barajı ve 4.880 metre uzunluğunda ki Palandöken Tüneli ile şehrin 2045 yılına kadar ihtiyacı olan 70,3 milyon m3 içmesuyunu temin ettik. Dadaşlar diyarına menba kalitesinde içmesuyu sağladık. ’dedi.
Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…
Erzurum için taşkınla mücadelenin önemini çok iyi bildiklerinin altını çizen ACU,’ Bu kapsamda hız verdiğimiz çalışmalar neticesinde son 15 yılda Erzurum ve ilçelerinde 281 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik. Bu tesisler ile; Erzurum şehir merkezi, 238 meskun mahal ve 355.290 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Taşkınlarla mücadelede bununla yetinmeyeceğiz. 20 adet taşkın koruma tesisinin de çalışmalarını hızla yürütüyoruz. ’dedi.
DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Erzurum Olay
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.