EN DOĞRU TESPİTİ KOÇAK YAPTI
11 Ocak 2014 Cumartesi 15:30
Yapımcılığını Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Mehmet Yılmaz’ın, danışmanlığını ise Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Jale Alcan’ın üstlendiği“Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı” adlı belgeseli 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününde Kültür Merkezi Mavi Salon da gösterime girdi.
23 Ekim 2013 tarihinde Van Erciş’te meydana gelen depremde kaldığı Bayram Otel'de enkaz altında kalarak hayatını kaybeden DHA Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz 10 Ocak Gazeteciler Gününde Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen belgesel gösterimiyle anıldı.
Belgesel gösteriminde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, doğru haber toplama, doğru haber yapma adına çalışan gazetecileri doktorlara benzettiğini, çünkü her iki mesleğinde gecesinin ve gündüzünün olmadığını ifade etti.
Rektör Koçak, “ Gazetecilik, bir habere bir olaya yetişmek için özveri isteyen, fedakârlık isteyen bir görevdir. Basın mensupları en mahrem yerlere çok hızlı girerek verdikleri haberler doğrultusunda halkı yönlendiren kişilerdir. Bu yüzden sorumluluk arz eden bir mesleği icra ediyorlar” dedi.
Öğrencilere de hitap eden Koçak, şunları söyledi: “ Gazetecilik kişisel hakların yanında etik kurallarında söz konusu olduğu bir meslektir. Kişisel haklara ve özgürlüklere riayet etmeniz gerekir. Yaptığınız haber, verdiğiniz bilgi kulaktan dolma ya da kendi düşüncelerinizi öne çıkararak yapıyorsanız o sizi dünyada da ahirette de sorumlu tutar. Şehit gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın yakınlarına saygılarımı sunuyor, başsağlığı diliyorum.”
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz’da; “Gazetecilik mesleği bütün zorluklarına rağmen çalışanlarının büyük bir mesleki tatminle ve heyecanla yürüttükleri çok değerli ve özel bir meslektir. Biz de İletişim Fakültesi olarak başarılı, yetkin gazeteciler yetiştirmek için elimizden gen gayreti gösteriyoruz. Bu belgeselin Fakültemiz öğrencisi Mehmet Yılmaz ve fakültemiz çalışanlarının bir eseri olması bizi ayriyeten gururlandırmaktadır. Görev başında hayatını kaybeden arkadaşımızı rahmetle anıyorum” diye konuştu.
DHA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eşmen; Sebahattin Yılmaz iyi bir muhabir olduğunu ve Hürriyet’in arşivinde birçok haberinin ve fotoğrafının olduğunu belirtti. Eşmen; “Sebahattin, tüm Doğan Haber Ajansı mensuplarının kalbinin en derin yerinde, her an onu hatırlıyoruz, unutmadık ve unutmayacağız.” dedi ve Sebahattin Yılmaz’ın iş hayatına dair olan anılarından bahsetti.
İletişim Fakültesi Öğretim elemanı ve belgeselin danışmanı Jale Hülya Alcan’da şunları kaydetti: “İletişim Fakültesi olarak öncelikli hedefimiz sektöre nitelikli eleman yetiştirmek, sektörel boyuttaki çalışmalarla öğrencilerimizi günümüz iş dünyasına ve geleceğe hazırlamak. “Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı” adlı belgesel, gazetecilik mesleğinin zor, meşakkatli ve hazin öyküsünü bizlere yeniden anlatıyor. Ben, bu belgesel yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ise konuşmasında, “ Gazetecilik bu olsa gerek, ölümün nerde, ne zaman, nasıl geleceğini bilemiyorsunuz. Sebahattin Yılmaz’da aramızdan çalışırken, haber peşinde koşarken ayrıldı. Ben gazetecilerin haklarının ve değerlerini yalnızca öldükten sonra bilmesinden ziyade, onların yaşarken de değerlerinin bilinmesini istiyorum” dedi.
Görev başında şehit olan basın mensubu Sebahattin Yılmaz’ın hayatını kaybetmesini konu alan “Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı” adlı belgesel gösterimine Yılmaz’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda meslektaşı katıldı.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Erzurum Olay
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.