20 Nisan 2024
  • Erzurum18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ERKEN REZERVASYON NEDEN ÖNEMLİDİR?

Erken Rezervasyon Neden Önemlidir?

Erken Rezervasyon Neden Önemlidir?

24 Kasım 2022 Perşembe 13:15

Yoğun geçen bir yılın ardından hayalinizdeki gibi dinlenmeyi siz de hak ettiniz. İnsanlar; ekonomik kriz yüzünden tatil planlarını ertelemek zorunda kaldılar. 2018 yılından bu yana dünya genelinde ciddi bir kriz yaşanıyor. 2020 yılında ortaya çıkan Covid-19; söz konusu ekonomik krizi daha da derinleştirdi. Türkiye; bu krizden fazlasıyla nasibini aldı. İnsanlar; temel gıda ürünlerini nasıl satın alacaklarını düşünmekten tatili unuttular. Ayrıca, Euro ve Amerikan Doları’nın Türk Lirası karşısında sürekli değer kazanması da yurt dışı tatil planlarını suya düşürdü.

İnsanların tatil planlarını kolaylaştıracak faktörlerin başında erken rezervasyon geliyor. Erken rezervasyon; bütçesi yetersiz olanlar için bir kurtarıcı! İnsanlar; erken rezervasyon sayesinde son derece lüks bir otelde çok uygun fiyatla kalma şansına erişiyorlar.

Erken Rezervasyonun Avantajları Nelerdir?

Antalya ve Muğla gibi şehirlerdeki popüler tatil yerlerine gidebilmek herkesin hayalidir. Ancak, bunun için yüksek bir bütçeye sahip olmak gerekir. Takdir edersiniz ki, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Alaçatı gibi yerlerde çok sayıda yabancı turist vardır. Euro’nun Türk Lirası karşısında son derece değerli olması; turistlerin akın akın bu bölgelere gelmelerine neden olur. Bu durum; yerli turistler için ciddi bir dezavantajdır. Hem yer bulma hem de yüksek ücretlerle karşılaşma gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalırlar.

Erken rezervasyon; daha önce de ifade ettiğimiz gibi insanların daha uygun ekonomik şartlarla tatil yapmalarını sağlar. Bir önceki yılın Kasım ayında başlayan erken rezervasyon; Haziran ayına kadar devam eder. Ancak, bilhassa Kasım ve Aralık ayındaki indirimlerin oranı çok daha fazladır. Hatta, söz konusu aylarda yüzde 50 ve üzeri indirimlere dahi rastlanabilir. İndirim oranı; Haziran ayına kadar azalır. Bu yüzden, Kasım veya Aralık ayında erken rezervasyon yaptırmak çok daha faydalıdır.

Erken rezervasyon; tatil yapmayı düşünenlerin önlerini görmelerini sağlar. Tatil yapacakları dönem aylar öncesinden belli olduğu için işlerinden rahat bir şekilde izin alırlar. Bunun yanı sıra, otobüs veya uçak biletlerini de çok önceden satın alırlar. Bu sayede, ulaşım maliyetlerini de düşürmüş olurlar. Erken rezervasyon; oteller adına da önemlidir. Otel sahipleri; hangi odaların satıldığını çok önceden görme şansına erişirler. Otele duyulan talebi dikkate alarak gelecek planlarını yaparlar.

En İyi Erken Rezervasyon Otelleri

Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde erken rezervasyon otellerine rastlayabilirsiniz. Bilhassa Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki otellerde erken rezervasyon çılgınlığı yaşanır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin bu otellerde kalabilmek adına erken rezervasyon yaptırmaları bir gereklilikten ziyade zorunluluktur. Gelin, en popüler erken rezervasyon otellerine yakından bakalım!

  • Marmaris Bay Resort
  • Design Plus Seya Beach Hotel
  • Zeynep Hotel
  • Pirate’s Beach Club by Karmir Resorts
  • Champion Holiday Village
  • Kimera Lounge Hotel
  • Kirman Sidemarin Beach & SPA
  • Kairaba Alaçatı Beach Resort
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.