27 Kasım 2024
  • Erzurum-7°C
  • İstanbul7°C
  • Ankara-3°C

ERZURUM’DA ÇİFTÇİ EĞİTİM MEREZİ HİZMETE GİRDİ… ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. MACİT: ‘HEDEF KİTLEYE PRATİK BİLGİLER VERİLECEK’

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi önemli bir projeye imza atarak Erzurum’da Çiftçi Eğitim Merkezini hizmete soktu.

ERZURUM’DA ÇİFTÇİ EĞİTİM MEREZİ HİZMETE GİRDİ… ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. MACİT:  ‘HEDEF KİTLEYE PRATİK BİLGİLER VERİLECEK’

14 Haziran 2016 Salı 12:04

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunulan Tarımsal Tekniklerin Uygulama ve Yaygınlaştırılması Projesi”nde Ziraat Fakültesi bünyesinde yer alan bir kısım ünitelerin inşa edilmesinin planlandığını, Yaklaşık maliyetinin  2 milyon TL’yi bulan Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi (Çiftçi Eğitim Merkezi) ile 1 adet seranın yer aldığı projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini söyledi.

Proje kapsamında, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin teknik desteğiyle Bölge ekonomisinde en büyük faaliyet alanlarından birisi olan tarımın hayvancılık koluyla ilgili olarak hayvan yetiştirme, ıslah, yemler ve hayvan besleme, barınak şartları, bakım ve idare konularının yanı sıra hayvancılığa dayalı sanayi kuruluşlarında süt işleme ve hijyenik süt mamulleri üretimi gibi hususlarda hedef kitlenin ihtiyaç duyduğu pratik bilgilere yer verileceğini anlatan Prof. Dr. Macit, Çiftçi Eğitim Merkezi’nde uygulamalı eğitimin verileceğini belirtti.

Prof. Dr. Muhlis Macit şunları söyledi:

‘Kezâ, hayvan sağlığı, hayvan hastalıkları, basit tedavi ve uygulama yöntemleri ile koruyucu hekimlik konularında ilgili disiplinlerden teknik destek alınarak hedef kitlenin farkındalığının artırılması sağlanacaktır.  

Bitkisel üretimle ilgili olarak seracılık alanında akademik düzeyde yapılan AR-GE çalışmaları neticesinde elde edilen pratik sonuçların tohum, sebze ve meyve üretimi sektöründe çalışan kişilerin teorik ve pratik bilgi birikimlerine katkı sunacaktır.

Tesis edilen Modern Sığırcılık Ünitesi, Seralar ve Tarım Bilimleri Eğitim Merkezi ile Fakülte bünyesinde var olan Pilot Süt ve Ekmek Fabrikası kompleksleri aracılığıyla kaliteli ve sağlıklı ürün işleme konularında hedef kitle için eğitim ve demonstrasyon çalışmaları düzenlenerek projenin amacına ulaşması hedeflenmiştir.

Projenin hedef kitlesini 4 ana grup oluşturmaktadır. AR-GE çalışmalarına fırsat ve imkân vermesi yönüyle söz konusu ünitelerde bilimsel faaliyetlerini yürütecek olan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin akademik kadrosu ile, tarım tekniklerinin modern anlamda uygulandığı bitkisel ve hayvansal üretim tesislerinde uygulamalı eğitim alarak pratik beceri kazanacak olan öğrenciler projeden öncelikle etkilenecek taraflardır. Diğer taraftan, Bölgede tarımsal faaliyeti geleneksel yöntemlerle sürdüren çiftçiler projenin en önemli hedef grubunu oluşturmaktadır. Çiftçilerin sahadaki yeni teknik ve teknolojik gelişmelerden haberdar olarak mesleki alanlarına uyarlamaları Bölgenin, dolayısıyla ülkenin tarımsal verimliliğine önemli katkılar sağlayacaktır. Gelişen yeni bilgi ve teknolojileri takip etmek adına değişik dönemlerde düzenlenecek akademik programlar ile meslek içi eğitim faaliyetlerine iştirak edecek olan teknik elemanlar (Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Biyoteknolog, Tarım Teknisyenleri ile Veteriner Sağlık Teknisyenleri) da projenin hedef kitlesi arasında yer alacaktır.’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.