04 Mayıs 2024
  • Erzurum13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ERZURUM'DA SAHTE PARAYI ÖNLEMEYE YÖNELİK VATANDAŞLARI UYARILDI… “TÜRK LİRASI BANKNOTLARIN GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ REHBERİ” DAĞITILDI…

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarında Sahte Paranın piyasaya sürülmesi ve kullanılmasının önlenmesine yönelik vatandaşlarla bir araya geldi.

Erzurum'da sahte parayı önlemeye yönelik vatandaşları uyarıldı… “Türk Lirası Banknotların Güvenlik Özellikleri Rehberi” dağıtıldı…

28 Haziran 2022 Salı 17:36

Emniyet Müdürlüğü elamanları, Türk lirasının sahtesinden kolaylıkla ayırt edilmesini sağlayacak güvenlik özellikleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Vatandaşların istediği anda ayırt edebilmesini sağlayacak özellikleri kontrol edebilmesi için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hazırlanan “Türk Lirası Banknotların Güvenlik Özellikleri Rehberi” vatandaşlara dağıtılarak, kolaylıkla ulaşabilecekleri görünür yerlere broşür bırakıldı.  

Ayrıca, Kom-Narkotik-Asayiş ve Palandöken İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 9 ekip 19 personel  ile Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle hayvan pazarında genel asayiş ve güvenliğe yönelik yapılan uygulaması yaptı.

Özellikle kurban alışverişlerinde yaşanan sahte para ile dolandırıcılık ve hırsızlık konularında hem satıcı hem de alıcı vatandaşlarımıza yönelik uygulama da yapıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.