29 Nisan 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

ERZURUMLU HAFIZLARIN İCAZET MERASİMİ

Erzurum Yakutiye İlçesi Müftülüğüne bağlı Kur’ân kurslarından mezun olan 71 erkek ve 36 bayan hafız düzenlenen merasimle icazet aldılar.

Erzurumlu Hafızların İcazet Merasimi

29 Ocak 2016 Cuma 17:58

Erzurum Merkez Yakutiye Müftülüğüne bağlı Kuran Kurslarında 2015 yılında mezun olan 71 erkek ve 36 bayan hafız için Cuma namazı öncesinde Ulu Camii’nde icazet töreni düzenlendi. 

Törene Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, hafızların aileleri ve cami cemaati katıldı.

Hafızların Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahileri okunduğu programda daha sonra sembolik hafızlık sınavı yapıldı. Sınavdan başarı ile çıkan hafızlara, törene katılan protokol tarafından diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Manevi hazzı son derece yüksek bir törene katılmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ”bu genç yürüyen Kuran’ı Kerimleri bize kazandıran fevkâlâde bir hizmete fevkâlâde manevi bir  hazza adım atan bizlerin gururu olan hafızlarımıza hafızlarımızın ailerine  ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.