23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

GURBETÇİ BUZ HOKEYCİLER TÜRKİYE'YE GELİYOR...

Gurbetçi Buz Hokeyciler Türkiye'ye Geliyor...

21 Haziran 2012 Perşembe 08:32

Buz Hokeyi ülkemizde her geçen gün ilerliyor. Bu spora ilgi duyanların ve gönül verenlerin sayısı artıyor. Şüphesiz ki bu olumlu gelişmelerde Federasyonun katkıları ve çalışmaları büyük önem taşıyor.

Türkiye şu anda buz hokeyinin önde gelen ülkeleri ile kıyaslandığında ne yazık ki bu sporla çok geç tanışan ülkeler arasında. Bizim hokey geçmişimiz 90'lı yıllara dayanıyor. İlk dönemlerde Milli Takımlarımız Uluslararası müsabakalarda büyük başarılar elde edememiş olmalarına rağmen, zamanla bu sporda önemli başarılar kazanmaya başladık.

Bunun en güzel örneği Nisan ayında Erzurum'da Dünya Şampiyonası 3.grup müsabakalarında namaglûp kazandığımız altın madalya ve bir üst gruba çıkmamızdır. Ayrıca Üniversite Oyunlarında dünya devlerine karşı canla başla mücadele edebilen bir takımımız olması da güzel bir örnektir. Rusya, Kanada gibi dünya devlerinin karşısında 60’dk boyunca ayakta kalmak, maçların son saniyesine kadar canla başla mücadele etmek büyük bir başarıdır. Başarılarda Türkiye'de yetişmiş ve buz hokeyi ile burada tanışmış olan sporcularımızın yanı sıra bu spora dünya devi olan ülkelerde hokeye başlamış, yurtdışında eğitim alarak Türkiye’de oynamış sporcuların katkısı çok büyüktür. Hokeyi Kanada'da öğrenmiş olan, Kanada'da yaşayan Milli Sporcumuz Emre Elevli Üniversite Oyunlarında ilk golümüzü atan ve herkesi gururlandıran örnek bir isimdir.

Gurbetçi sporcularımızın yapılan kapsamlı araştırmalar ile keşfedilip, Türkiye'ye getirilmesi, Türk Kulüplerinde ve Milli Takım'da forma şansı sağlanması Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ve Milli Takım Teknik Ekibinin en önemli projelerindedir.

Son birkaç yıldır Türk Buz Hokeyi'ne kazandırılan Erol Kahraman, Emre Elevli, Kenan Kurtkan, Dilara Özen, Çağla Baktıroğlu vb gibi başarılı sporcular gerek kulüp takımlarında gerek oynadıkları liglerde ve turnuvalarda kaliteyi arttırarak ülkemizde buz hokeyi adına önemli katkılar yapmaktadırlar.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu’nun bu kapsamda çalışmaları devam etmekte ve dünyanın her yerinde bu sporu yapan gençlere ulaşılmaya çalışılmaktadır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türk Buz Hokeyi ile tanıştırılmak ve Milli Takımlarımıza kazandırılmak üzere Federasyonun gelişim kamplarına davet edilmektedirler.

Bu kapsamında ulaşılan sporculardan olumlu yanıtlar gelmeye başlamıştır. Gurbetçi hokeycilerimiz ve aileleri aldıkları davetten büyük bir gurur duyduklarını ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye'de bu sporun gelişimine katkıda bulunmak istediklerini söylemektedirler.

Erzurum'da yaptığımız hazırlık kamplarına davet edilen bu sporculara aşağıdaki örnekleri verebiliriz;

1-Tayfun ÖZPINAR
1994 doğumlu, İsveç’te yaşıyor.

2-Muhammed KÜÇÜKYILDIZ
1995 doğumlu. İsveç’te yaşıyor.

3-Andy KOÇOĞLU
1992 doğumlu, Amerika'da yaşıyor.

4-Alec KOÇOĞLU
1994 doğumlu, Amerika'da yaşıyor.

Bu isimler sadece birkaç örnek. Federasyon olarak kapsamlı ve planlı bir araştırma sonunda dünyada buz hokeyinin çok üst seviyede olduğu ülkelerden bu durumda daha pek çok sporcuya ulaşabiliriz. Böylelikle Türk asıllı sporcuları keşfedip buraya getirerek hem liglerde kaliteyi daha da arttırabilir hem de Milli Takımlarımızı kısa sürede üst seviyelere taşıyabiliriz.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.