30 Nisan 2024
  • Erzurum3°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

HEDEF KOLEJİ’NDEN CUMHURİYET BAYRAMI’NA ENGELSİZ KARŞILAMA

Erzurum Aziziye ilçesindeki Hedef Koleji öğrenci ve öğretmenleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir video hazırladı.

HEDEF KOLEJİ’NDEN  CUMHURİYET BAYRAMI’NA ENGELSİZ KARŞILAMA

27 Ekim 2019 Pazar 09:58

Bilişim Teknolojileri, Din Kültürü vVe Ahlak Bilgisi, İngilizce, Matematik, Almanca, Görsel Sanatlar, Müzik be Fen Bilimleri alanlarından öğretmenler ile Sınıf ve Rehberlik öğretmenleri olmak üzere farklı branşlardan toplam 21 Öğretmen ve gönüllü olarak seçilen 78 Öğrenci, videoda işaret dili ile Onuncu Yıl Marşı’nı söyledi. Videonun çekimleri için öğretmen ve öğrenciler iki hafta boyunca çalıştı. Hem 29 Ekim’e özel bir video çekmek hem de bu özel video ile engelli bireylerin yanında olduklarını vurgulamak isteyen Hedef Koleji öğretmen ve öğrencileri, Onuncu Yıl Marşı’nı işaret dili ile ifade etmeyi öğrenirken diğer yandan da selamlaşma, kendini tanıtma gibi temel iletişim cümlelerini öğrendiler.

 Bu duyarlı çalışma hem veliler hem öğrenci ve öğretmenler tarafından ilgiyle karşılandı ve büyük beğeni topladı.

Hedef koleji öğretmenleri bu video projesi ile öğrencilere toplumdaki özel bireylerle ilgili duyarlılık kazandırmayı amaçladıklarını ifade ettiler. Ayrıca videonun okulun sosyal medya hesaplarında paylaşılması suretiyle daha geniş kitlelerde duyarlılık ve farkındalık oluşturulması bekleniyor.      

            Bu videonun önemini okulda görev yapan bir öğretmenimizi şu şekilde açıklıyor: “Hepimiz bir engelli adayıyız cümlesini her yerde duyuyoruz evet öyleyiz ama biz bir gün duymazsak diye değil, öğrencilerimiz gelecekte hangi mesleği seçerse seçsin karşılarına işitme engelli bireyler çıktığında onlarla iletişim kurabilsin diye işaret diline dikkat çekmek istedik. Bir doktor düşünün  hastasına neresinin ağrıdığını sözel olarak sorabilir, kendini geliştirmişse İngilizce, Almanca belki başka dillerde de sorabilir ama karşısındaki birey işitme engelliyse bildiği bu diller iletişim kurmasına yetmez. İşte biraz olsun öğrencilerimiz işaret dilini öğrensin, kendilerini bu dil ile ifade edebilsin istedik. Bu amacımızı 29 Ekim Cumhuriyet bayramı için özel bir video ile daha çok kişiye ulaştırmak istedik. Bu süreçte teneffüslerde, öğle aralarında dinlenmek yerine öğrencilerimizle, öğretmen arkadaşlarımızla birlikte işaret dili çalışmaları yaptık. Bunun karşılığında öğrenci ve velilerimizin olumlu dönütleri bizi çok mutlu etti.”

http://https://www.youtube.com/watch?v=SB7_XnKvN6k

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.