KAYAK FEDERASYONU’NDAN İFTAR YEMEĞİ
Vali Azizoğlu; “Burada bir kalkınma modeli olarak Kayak sözü önemli bir sözdür.
24 Haziran 2016 Cuma 16:40
Erzurum’un kalkınmasının temel dinamiğinin Allah’ın bedava yağdırdığını bu “Kar” dan olduğunu belirterek, bunu böyle hissettim ve anladım” dedi.
Kayak Federasyonu tarafından verilen iftar yemeğine, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sporcular ve antrenörler katıldı.
Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu memleket biran önce kalkınmalı, bir an önce gelişmeli, bir an önce uçuşa geçmelidir. Yoksa dünyanın her yerinde bu ülkenin üzerinde oynanmak istenen oyunları, oynamak isteyen kişileri, kurumları, yapıları, insanımız memleketimiz çok yakinen görüyor ve görüyoruz. O sebeple, yürüyerek değil, koşarak hizmet etmek zorunda olduğunu vurgulayan Vali Azizoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Burada bir kalkınma modeli olarak Kayak sözü önemli bir sözdür. Erzurum’un kalkınmasının temel dinamiğinin Allah’ın bedava yağdırdığı bu “Kar” dan olduğunu, hissettim ve anladım. Başkanıma hakikaten şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Ummadığınız nice güzellikler var ki bu memlekete yeni kapılar yeni ufuklar açacak ve bu ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacaktır. Bu duygularla, tekrar Ramazanınızı tebrik ediyor, önümüzdeki idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’ni de tebrik ediyorum. Huzurlu barış dolu bir dünyanın geleceğimizle de beraber olmasını diliyorum.” Dedi.
Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar burada yaptığı konuşmada; kayağın spor olmanın ötesinde Türkiye açısından önemli bir değer taşıdığını belirterek, kayağın kendi içerisinde birçok branşı barındıran, kış olimpiyatları açısından da 63 madalyayı içerisinde bulunduran önemli bir spor dalı olduğunu söyledi.
Amerika gibi gelişmiş ülkelerin kayağın potansiyelini tespit ederek, dağlara büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Yarar, "Avusturya ve Fransa'da olduğu gibi dağlık bölgeler esasında insanların gelir seviyelerinin çok düşük olduğu ülkeler. Amerika gibi gelişmiş ülkeler, kayağın bu potansiyelini tespit etmişler ve dağlara o kadar büyük tesis kurmuşlar ki bugün Avusturya'da Viyana şehrinden milli gelirin yüksek olduğu tek yer kayak merkezlerinin olduğu dağlık bölgelerdir. Aynı şeyi Fransa'da da görüyoruz. Türkiye'nin doğusuna Allah öyle bir nimet vermiş ki petrol ve altın madeninden daha önemli. Her tanesi 6 köşeden oluşan kar taneleri milyonlarca yıldır yağıyor, insanlığa ve tarıma rahmet vesilesi oluyor." diye konuştu.
"Doğunun Makus Tarihi Değişecek"
Kayak modeli için gelişmiş ülkeleri inceleyerek, bir model oluşturduklarını, bu bağlamda Türkiye Kayak Federasyonu olarak hazırlanan 12 bin yatılı öğrenci kapasiteli 13 kayak lisesi ile Erzurum, Kayseri ve Bursa'da kayak akademisi projelerinin olduğunu belirten Yarar, şunları söyledi:
"Biz dünyadaki bütün modelleri inceledik. Ülkemize en uygun modelleri seçtik. Kalkınma modeli olarak kayak modeli uygulanırsa doğunun makûs talihi değişecektir. Bu ülkemizin, gençlerimizin tarihini değiştirecektir. Artık buradaki gençlerimiz işsizlik ve aşsızlıktan batıya gitmek zorunda kalmayacak, tam tersi doğunun insanı Erzurum'a kayak bölgelerine gelip ekonomik potansiyelden faydalanmak isteyeceklerdir. Dolayısıyla kayak bir spor olmanın ötesinde olmaktan öte bir değer taşımaktadır. Ama bu bir takım çalışması, sadece valiliğimizin, belediyemizin yapabileceği bir şey değil. Sporcu, siyasetçi ve federasyon el birliğiyle bunu vurgulayarak, yapmamız lazım ki Allah'ın bize emanet ettiği dağları kullanalım ve ülkemizin tarihini değiştirelim" dedi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Erzurum Olay
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.