30 Kasım 2024
  • Erzurum-18°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara-2°C

KGK KÜRESEL MEDYA OKULU 8 OCAK’TA İSTANBUL’DA BAŞLIYOR

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ortaklığında düzenlenen Küresel Medya Okulu (KMO)'na başvurular başladı.

KGK Küresel Medya Okulu 8 Ocak’ta İstanbul’da başlıyor

08 Aralık 2021 Çarşamba 18:04

8 Ocak 2021’de Bahçeşehir Üniversitesi Kreatif Endüstriler Merkezi (BAUKEM)’nde başlayacak olan Küresel Medya Okulu’nun ilk dersini Gazeteci İsmail Küçükkaya verecek.
Geçtiğimiz temmuz ayında Alanya’da yapılan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) buluşmasında fikir olarak doğan ve aradan geçen sürede çok sayıda toplantı ile olgunlaşan Küresel Medya Okulu’nun ilk ayağı İstanbul’da, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenecek. İletişim fakültelerinin 3. ve 4. sınıfında okuyan, bu alanda yüksek lisans yapan ya da aktif çalışanların başvurabileceği eğitimlere 20 öğrenci kabul edilecek.
Ocak ayında İstanbul, şubat ayında Ankara ve mart ayında da İzmirli iletişimcilerle buluşacak olan medya okulu, sonraki aylarda da Anadolu’nun çeşitli illerinde gerçekleştirilecek. Her şehirde 4 hafta sonu toplam 50 saatlik teorik ve pratik eğitimlerde, öğrenciler alanlarında en iyileriyle bir araya gelme fırsatı bulacak.
İstanbul’daki ilk eğitime ev sahipliği yapacak Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin teknik alt yapısı ve teknolojik imkanlarıyla, öğrenciler kameradan kurguya, çekim tekniklerinden haber yazımına kadar medyanın her alandaki bilgilere sahip olacak. 
Eğitim planlaması yenilikçi derslerden oluşturulan Küresel Medya Okulu’nda branş gazetecilikleri hariç verilecek dersler şöyle:
“Medyada etik, Haber yazma ve toplama teknikleri, Söyleşi ve röportaj teknikleri, Dijital medya ekonomisi, İnternet gazeteciliği, Video çekim ve kurgu teknikleri, Yeni medyada haber doğrulama, Veri çekme ve görselleştirme, Etkileşimli hikaye anlatım, Video çekim ve kurgu teknikleri, Yeni nesil belgesel anlatımı , Mobil gazetecilik, Durağan ve hareketli görüntü teknolojileri, Podcast haberciliği, Dijital güvenlik ve blok zincir, Sosyal medyanın etkin kullanımı, Uluslararası gazetecilik, Sosyal medya ve dijital güvenlik, Basın hukuku”
Dönem sonunda yapılacak sınav ve değerlendirmelerde başarılı olan öğrenciler arasından seçilenler, belirlenen kurumlarda staj imkânı ve medyada aktif çalışan usta gazetecilerle mentorluk fırsatı da bulacaklar. 
FOX TV çalar saat programı sunucusu İsmail Küçükkaya’nın vereceği açılış dersi ile başlayacak olan okulun son haftasında öğrenciler gazetecilik branşlarını yakından tanıma fırsatı bulacak. Aday öğrenciler, ilgi alanlarına göre online başvuru ekranından seçmeli olarak branş gazeteciliklerini de seçebilecek.
Branş gazeteciliği olarak verilecek ihtisas alanları şöyle:
“Ekonomi haberciliği, Dış habercilik-workshop, Ankara-parlamento haberciliği, Eğitim muhabirliği, Sağlık muhabirliği, Savaş ve çatışma, polis-adliye muhabirliği, Kültür-sanat muhabirliği, Spor muhabirliği, Foto muhabirliği, Özel haber ve araştırmacı gazetecilik, Kameramanlık, Televizyon haberciliği, Belediye muhabirliği”
Değişen yeni medya sistemine ayak uydurmak, değişime uygun yeni insan kaynağı sağlamak amacıyla eğitimlere başlayacak olan Küresel Medya Okulu için başvurular kgk.org.tr üzerinden yapılabilecek. 
Ders içerikleri, yıllık genel program, şartlar ve ders verecek eğitmenlerle ilgili daha detaylı bilgilere de kgk.org.tr üzerinden ulaşılabilecek. 
Bilgi ve başvuru linki: https://www.kgk.org.tr/kuresel-medya-okulu/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.