29 Mart 2024
  • Erzurum-3°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C

KORONAVİRÜSTE YENİ BELİRTİLER! BUNLAR VARSA DİKKAT...

Koronavirüs salgını azalsa da bitmedi. Salgının yeni belirtileri ise sinsice sizi hasta edebiliyor. İşte koronavirüsün yeni belirtileri.

Koronavirüste yeni belirtiler! Bunlar varsa dikkat...

01 Eylül 2022 Perşembe 23:12

Koronavirüsün belirtileri değişti. Salgın eskisi kadar korkutucu olmasa da can almaya ve sağlığı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

COVID-19'DA YENİ BELİRTİLER

İngiliz medyasında yer alan haberlerde, Covid-19’un öne çıkan belirtilerinin değiştiğine dair araştırmalar yayınlandı. Araştırmalarda, Covid-19’un ilk dönemlerinde görülen tat-koku kaybı, nefes darlığı, beyin sisi gibi belirtilerin artık görülmediği belirtilirken, son 3 yıl içinde Covid-19’un belirtilerinde kayda değer bir değişimin olduğuna da vurgu yapıldı.

BOĞAZ AĞRISI

Eskiden koku kaybı ve nefes darlığı gibi belirtilerin olduğu koronavirüsün yeni belirtileri arasında boğaz ağrısı ön plana çıkmaya başladı. Bilim insanlarına dayandırılan haberde, boğaz ağrısının en baskın belirti olduğu ve Omicron varyantı bulaşan kişilerin yüzde 53’ünde tespit edildiği açıklandı. Boğaz ağrısının Delta varyantı bulaşan kişilerin sadece yüzde 34’ünde görüldüğü de kayıtlara geçti.

"AĞRILAR 3 GÜNDEN UZUN SÜREBİLİYOR"

Omicron varyantının bir diğer baskın belirtisi ise baş ağrısı oldu. Omicron’un sebep olduğu baş ağrısının çok keskin olduğu ve kafanın iki tarafında oluştuğuna dikkat çekilirken, “Bu ağrılar 3 günden uzun sürebiliyor” denildi.

OMICRON VARYANTININ BELİRTİLERİ

Omicron bulaşan hastalarda yaygın olarak görülen iki belirtinin ise burunda tıkanıklık ve kuru öksürük olduğu da duyuruldu. Bu belirtilerin ardından gelen en yaygın Omicron belirtileri ise sırasıyla burun akıntısı, balgamlı öksürük, ses kısıklığı, kas ağrısı, halsizlik, yüksek ateş, mide bulantısı olarak görülüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.