18 Nisan 2024
  • Erzurum16°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

MARKÜTERİ PARKE

Marküteri Parke

Marküteri Parke

23 Ekim 2022 Pazar 19:26

Marküteri parke, aynı ağaçtan parçalarla birbirine yapıştırılan kaplamalardan oluşan bir parke türüdür. Bu kaplamalar istenilen etkiye göre farklı şekil ve boyutlarda kesilebilir. Sonuç, hem güzel hem de dayanıklı benzersiz desenli bir parkedir. Estetik özelliklerinin yanı sıra marküteri parke de oldukça dayanıklıdır. Evinizin veya işyerinizin mutfak, banyo ve antre dahil her odasında kullanılabilir.

 

 Masif Ahşap Döşemeler İle Marküteri Parkenin Farkı Ne?

 

 Geleneksel masif ahşap döşeme seçeneklerine göre marküteri parke seçmenin birçok avantajı vardır. Birincisi, marküteri zeminlerin montajı masif ahşap zeminlere göre daha kolaydır çünkü yapıştırma veya çivileme gerektirmezler. Ayrıca, diğer döşeme seçeneklerinin çoğu gibi kalıcı olarak yapıştırılmadığından, gerektiğinde tamir edilmesi veya değiştirilmesi daha kolaydır.

 

 Marküteri Parke Özellikleri Nelerdir?

 

 Marküteri parke, zeminleri dekore etmenin benzersiz ve lüks bir yoludur. Birbirine yapıştırılan ve daha sonra kusursuz bir desen oluşturmak için zımparalanan farklı ahşap türlerinin bir kombinasyonundan yapılmıştır. En yaygın marküteri parke türü, normal ahşaptan daha ince olan ve çok karmaşık şekillerde kesilebilen kaplama kullanır.

 

 Marküteri Parke Nasıl Monte Edilir?

 

 Bu proje için ahşap kaplamalara (veya masif ahşap), yapıştırıcıya, zımpara kağıdına ihtiyacınız olacak. Karmaşık tasarımlar oluşturmak istiyorsanız bir elektrikli zımparaya daha çok işinize yarayacaktır. Marküteri parke, destekleyici bir alt zemine monte edilir. Parkenin montajı alt zemine yapıştırılarak yapılır. Bu, özel bir yapıştırıcı veya bu amaç için kullanılabilecek başka bir yapıştırıcı kullanılarak yapılabilir. Bazı durumlarda yapıştırıcı düzgün tutmayabilir ve bir süre sonra parkenin yerinden çıkma olasılığı olabilir. Döşemenizi daha uzun süre sağlam tutmaya yardımcı olacak bir yapıştırıcı kullanmak daha iyidir.

 

 Bu zeminlerle ilgili en iyi şey, kurulumlarının çok kolay olması ve bu iş hakkında bazı temel bilgilere sahip olması durumunda nasıl yapılacağını bilen herkes tarafından yapılabilmesidir. marküteri parke kurulumundan pek anlamıyorsanız kurulum konusunda yardım için eskafloor.com'dan destek alabilirsiniz. Burada birçok parke ve marküteri parke türü var. İstediğiniz özelliklerde ve tasarımlarda marküteri parkeleri buradan sipariş edebilirsiniz. Fiyatları diğer parkecilere göre gayet uygun. İstediğiniz zaman sipariş verebilir ve kurulum için iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.