23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

METROBÜS MAĞDURLARI ŞİMDİ RAHATLAYACAK...

Metrobüs Mağdurları Şimdi Rahatlayacak...

27 Nisan 2012 Cuma 23:58

Vatan Şaşmaz'lı metrobüs reklamı, aldığı tepkilerle ilginç bir gündem oluştururken filme yönelik en esaslı eleştiri genç komedyen Hayrettin'den geldi.

Genç komedyen, Vatan Şaşmaz'ın rol aldığı öyküde bazı değişikler yaptı.

"Eğer bir vatan, şaşmaz ise o metrobüsten, o vatan medenidir" mesajıyla biten filmde Vatan Şaşmaz'ın oynadığı reklamdaki bütün imajlar yerle bir oluyor.

İETT tarafından hazırlanan ve Vatan Şaşmaz'ın rol aldığı metrobüs tanıtım reklamında Şaşmaz, evinden çıkıyor, özel araca binmeyi reddedip metrobüsü kullanıyordu.

Metrobüste hiç kalabalığın olmaması, sanal ortamda eleştiri bombardımanına tutulmuştu. "Koltukların rengini ilk defa reklamda gördüm" diyenler kadar, Vatan Şaşmaz'ın, bir otomobil dergisine vermiş olduğu eski röportajından alıntılar yapanlar da olmuş, her halükarda reklam gerçek dışı hatta 'fantastik' bulunmuştu.

İşte Hayrettin de reklamdaki 'fantastik' öğeleri eleyip yerlerine İstanbul'da metrobüsü kullanan vatandaşların 'gerçek' hayatına daha yakın kareler koydu. Böylece vatandaşın da beğeneceği 'hakiki metrobüs' reklamı ortaya çıktı.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.