24 Kasım 2024
  • Erzurum7°C
  • İstanbul5°C
  • Ankara3°C

ÖLMEDİ AMA...!

Ölmedi ama...!

03 Mayıs 2012 Perşembe 09:04

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Atilla Kavdır hakkında bilgi verdi.

Akdeniz Üniversitesi Plastik,  Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim  Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan,  çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumu  hakkında bilgi verdi. Özkan, Kavdır'ın fizik tedavisi sürdüğü sırada enfeksiyon  yaşandığını bu nedenle yoğun bakıma alındığını, durumunun kritik olduğunu  söyledi.

Özkan, hastane bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Atilla Kavdır'ın  sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Toplantıyı ''Yanlış bilgilerin ortada  dolaşması'' nedeniyle yaptığını ifade eden Özkan, 21 Ocak'ta gerçekleştirilen  ameliyattan 69 gün sonra Kavdır'ın taburcu edildiğini hatırlattı.
ENFEKSİYON RİSKİ BU HALE GETİRDİ
Kavdır'ı enfeksiyon riski nedeniyle yeniden hastaneye aldıklarını belirten Özkan, ''Bu  süre içinde idrar yolu enfeksiyonu oluştu. Araştırdığımızda idrarında  mantar enfeksiyonu oluştuğunu öğrendik. Düne kadar hiçbir korkumuz  olmadan, fizik tedavisine devam ettirdiğimiz hastamızı, sürpriz bir şekilde  diyebileceğimiz kan zehirlenmesi nedeniyle ani olarak yoğun bakıma alma gereği  duyduk. Kritik bir şekilde yoğum bakımda tedavisine devam ediyoruz.  Öldüğü şu ana kadar doğru değil. Bunu söyleyeyim size'' diye  konuştu.
Özkan, Kavdır'ın yakınlarına olayı olduğu gibi anlattıklarına  değinerek, ''Yakınlarına tüm bilgileri açıkça veriyoruz, belki fazla bilgi  vermekten dolayı bunlar yaşanmış olabilir. Hastamızın şu an için öldüğü  kesinlikle doğru değil, arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. Şu an itibarıyla  solunumu da var nabzı da. Makineye bağlı bir şekilde yoğun bakım ünitesinde  tedavisine devam ediliyor'' ifadesini kullandı.
CENAZE  HAZIRLIKLARI BAŞLARI İDDİASI!
Bir gazetecinin, ''Ailesi cenaze  hazırlığı yapıyor, buna ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Özkan, Atilla  Kavdır'ın babasına, ''Fişi çekildi'' diye bir bilgi gittiğini söyledi. ''Fişi  çekme'' diye bir kavramın olmadığına işaret eden Özkan, ''Dayısı da  burada, biz onları sakin olmaları için eve göndermiştik. Belki yanlış anlama  var. Ama durumu da kritik, her şey güllük gülistanlık değil, elimizden gelenin  en iyisini yapıyoruz. İnşallah üstesinden geleceğiz'' diye  konuştu.
Bu tür risklerin böbrek, karaciğer nakillerinde de yaşandığına dikkati  çeken Özkan, Türkiye'nin en iyi yoğun bakım ünitesine sahip olduklarını ve  hastanın tedavisinin de en iyi şekilde devam ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Ömer  Özkan, ''Sadece bizim hastamızın başına gelen şeyler değildir, böbrek nakli  olan, karaciğer nakli olan hastaların da başına gelebilir. Bu riskler vardır,  enfeksiyon riskleri vardır. Biz de maalesef onlardan birini yaşıyoruz.  Üstesinden geleceğiz inşallah'' dedi.


 


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.