23 Ekim 2024
  • Erzurum9°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C

PALANDÖKEN ESNAFI HUZURSUZ OLDU!

Palandöken esnafı huzursuz oldu!

07 Mayıs 2012 Pazartesi 08:25

Kentsel dönüşüm projelerinin hızlandığı bu günlerde Palandöken İlçesine bağlı 1’inci ve 2’inci marketlerde bulunan iş yerlerinin Belediye meclisinden geçen yıkım kararının akıbetini merak ediyor. Encümen üyelerinin aldığı kararın uygulanmasına 2 aylık bir süre verilirken, esnaf bu süreç içerisinde hukuki haklarının korunması için Belediyeye karşı dava açtı. Projenin kendilerine açıklanması gerektiğini belerten esnaf “Yıllardır emek verdiğimiz iş yerlerimizde mağdur edilmek istemiyoruz, yeniliklere karşı değiliz şehrin görünümüne katkıda bulunmak için elimizden geleni yaparız. Tek isteğimiz belediye bizi düşünerek bir proje geliştirmeli, kentsel dönüşüm projesi hiçbir vatandaşı mağdur etmemeli” diye konuştu. Hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi içerisinde ne gibi değişiklikler olacağını bilmediklerini söyleyen esnaf, Palandöken ilçesinin yapı bakımından birçok noktadan daha düzenli bir yapılaşmaya sahip olduğunu söyledi. 1’inci marketler esnaflarından Metin Suci yapılacak yeni projede vatandaşın ihtiyaçlarının düşünülmesi gerektiğini belirtti. Belediye meclisinden çıkan kararı tepki ile karşılayan Suci Meclis üyelerinin bu kararı esnafı ve vatandaşı düşünmeden aldığını ifade etti. Daha önceden de cadde üzerinde ki esnaflar için Palandöken Belediyesinin bir proje hazırladığını söyleyen Suci “Palandöken Belediyesinin hazırladığı projeyi tartışıp kendi isteklerimizi karşılayacak bir şekle dönüştürdük projenin hayata geçirilmesi esnasında kentsel dönüşüm alanları Büyükşehir Belediyesine devredildi. Şimdi de büyükşehir belediyesinin bize sunacağı projeyi dört gözle bekliyoruz. Meclis kararının hayata geçirilmesi için verilen 2 ay süre içerisinde mağdur olmamak için bu karara karşı dava açtık 40’ı aşkın iş yeri dava açarak projeyi beklemeye koyuldu” diye konuştu.

Pasaj istemiyoruz

Kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkım planı içerisinde alınan yerler arasında bulunan lokanta işletmecisi Kemal Sar “Erzurum Alışveriş Merkezinin gelmesi ile birlikte işlerimizde zaten gözle görülür bir düşüş yaşandı yeni proje ile bir pasaj içerisine toplanırsak hem Erzurum’un çarşı Pazar kültürü ortadan kaldırılmış olur hem de AVM karşısında hiçbir şansımız kalmaz. Borçlar içerisinde mücadele veriyoruz iş yerlerimizi açık tutabilmek için belediye bizi mağdur etmeden bu işi kendisine yakışır bir şekilde çözüme kavuşturması gerekiyor” dedi.

Konu kangren olmuş bir durumda

Palandöken İlçesinde ki esnafların kentsel dönüşüm anlamında bir çok şikayet geldiğini belirten Palandöken Belediyesi yetkilileri, konu ile Büyükşehir Belediyesinin ilgilendiğini belirterek kentsel dönüşüm projesinde Palandöken İlçesinin çehresinin değişeceğini bu değişimde de İlçe sakinlerinin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.