29 Mart 2024
  • Erzurum-1°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

PALANDÖKEN’DEN KARTEPE’YE 1001 HATİM KOCAELİ’DE

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) öncülüğünde 8 yıldır Şehrimizde gerçekleştirilen, 1001 Hatim Programları ile okunan Hat-mi Şeriflerin Duasını yapmak üzere, Erzurum’un 500 yıllık geleneğini 450 yıllık camide Kocaelilerle buluşturuyor.

Palandöken’den Kartepe’ye 1001 Hatim Kocaeli’de

17 Mart 2023 Cuma 18:05

1001 Hatim geleneği 1500 lü yıllarda Erzurum’lu Pir Ali Baba tarafından Şehrin felaketlerden, salgınlardan ve depremlerden korunması amacı ile başlatılmış ve günümüze kadar gelmiştir.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu olarak bu geleneği, Kocaeli’mizde 8 yıl önce başlattık ve devam ettiriyoruz.

Yıl boyu  1000 lerce okunan hatmin duasına hep birlikte amin diyerek tamamlayacağız. Aynı zamanda Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 105 yılı ve Çanakkale destanının yıldönümlerinde bu şekilde dualarla anmış olacağız.

Geçen yıl 10 bin civarı hatim okutulmuş ve gerçekleştirlen dua programıyla aynı camide tamamlamıştık. Bu yıl ise programın 17 haftaya yayılarak, Derneklerde gerçekleştirilen hatim okuma programı ve cüz dağıtımıyla bölgedeki tüm hemşerilerimizin bu önemli programdan feyiz alması hedeflenmiş ve bu yılda 20 bin civarı hatim okutulmuştur.

Tüm bunların ışığında gerçekleştirilecek Dua programına Tüm Kocaeli Halkımızı bekliyoruz.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) öncülüğünde ve  derneklerimizin destek ve katkılarıyla yapılan hatimlerimizi, İzmit Yeni Cuma Camiinde 19 Mart Pazar günü (14:00) Öğlen namazına müteakip gerçekleştirilecek Dua programıyla tamamlanacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.