30 Nisan 2024
  • Erzurum19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

REKTÖR ÖMER ÇOMAKLI ERZURUM KONGRESİ'NİN YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Erzurum, tarihsel süreçte vuku bulan her olayda sorumluluk almış, kendisine ihtiyaç duyulduğu her vakitte üzerine düşeni daima yapmıştır.

Rektör Ömer Çomaklı Erzurum Kongresi'nin Yıl Dönümünü Kutladı

22 Temmuz 2017 Cumartesi 23:19

Ülkesi ve milletinin bekası için, Nenehatunlar, Kazım Karabekirler, Abdurrahman Gaziler gibi kahramanlar yetiştirmiş, istiklal mücadelesi vermiş, yeri gelmiş şehit, yeri gelmiş gazi olmuş ama asla boyunduruk altına girmemiştir.

Bu özelliğin vücut bulduğu günlerden birisi de Erzurum Kongresi’dir. Kahramanlık destanının ilk satırlarının yazılmaya başlandığı Erzurum’da, Mustafa Kemal ve beraberindeki delegeler manda ve himayenin kabul edilemeyeceğini dünyaya haykırmış, vatanın bölünmez bir bütün olduğunu ve asla parçalanamayacağını burada ilan etmiştir.

Milletimizin kendi kaderini tayin etme yönünde attığı en büyük adımlardan biri olan Erzurum Kongresi; bağımsız cumhuriyetimizin kurulmasına da ayrıca öncülük etmiştir.

Bugün de milletçe, istiklal ruhumuzu şekillendiren ortak değerler etrafında kenetlenerek, birlik ve beraberlik içinde, aynı azim ve kararlılıkla medeniyet yürüyüşünü sürdürmeye devam etmekteyiz.

Bu düşüncelerle, İstiklal Mücadelesine ışık tutan ve ulusumuza cesaret veren kararların alındığı Erzurum Kongresi’nin 98. Yıl Dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.