19 Nisan 2024
  • Erzurum6°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

ROMANYA'DA TÜRK GURUR GECESİ: KGK DA ÖDÜL ALDI

Romanya'da Türk gurur gecesi: KGK da ödül aldı

Romanya'da Türk gurur gecesi: KGK da ödül aldı

28 Kasım 2022 Pazartesi 23:08

Gazete Balkan’ın 15’inci Başarılı Türk Firmaları Ödül Töreni, Anadolu Automobil Rom’un ana sponsorluğunda Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, KGK Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik ile çok sayıda medya mensubu ve iş insanının katılımıyla 25 Kasım 2022 Cuma günü Bükreş’teki Sheraton Hotel’de gerçekleştirildi.

Geceye Bükreş Türk Silahlı Kuvvetleri Ataşesi Deniz Albay Alper Dilsiz, TİKA Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Alpaslan Ateş, Tunus Emre Enstitüleri Müdürü Mustafa Yıldız, Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu, TİAD Başkan Yardımcıları Ali Rıza Koska ve Metin Doğan ile yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Aykol ve Ercan Çölmekçi, UYFA Genel Başkan yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Necati Alçık, bazı Rumen parlamenterler, Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, Bükreş Büyükelçiliği diplomatları, Aksaray İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Harun Atalay, Bulgaristan Ticaret Ataşesi, ödül alan firma temsilcileri ve davetliler de katıldı.

Küresel Gazeteciler Konseyi Romanya Temsilcisi ve Gazete Balkan ve Gazete Balkan Tv Genel Yayın Müdürü Hamdi Yılmaz ile Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz tarafından gerçekleştirilen kısa açılış konuşmalarının ardından Romanya Yeminli Mali Müşavirler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Prof. Dr. Robert Şova tarafından “Adli Muhasebeciler” konulu bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirildi.

‘’ROMANYA’NIN TÜRK FİRMALARININ YATIRIM ÜSSÜ HALİNE GELDİ’’

 

Romanya’nın Türk firmalarının yatırım üssü haline geldiğini belirten KGK Romanya Temsilcisi ve Gazete Balkan İmtiyaz Sahibi Hamdi Yılmaz: “Sayın büyükelçimizin ifadesi ile Romanya tüm Türk firmalarının yatırım üssü haline geldi. Romanya’nın gayri safi milli hasılasının yıllara göre değişmekle birlikte ortalama yüzde üçünü sağlayan kahraman firmalarımızdan size takdim fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” dedi.

‘’TÜM FİRMALARIMIZIN BAŞARILARINI GÖRÜYORUZ’’

 

Ödül gecesinde konuşan Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz: “Gazete Balkan’ın başarılı firmalarımıza ödüllerinin dağıtıldığı bu gecede büyükelçiliğimiz mensupları, müşavirliklerimiz hep birlikte iş camiamızın temsilcileriyle birlikte Rumen dostlarımızla birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Biz iş camiamızın Romanya da ki başarılarıyla gurur duyuyoruz. 1990’lar da Romanya’ya ilk gelenler arasında bu bölgenin sunacağı fırsatları ilk keşfeden ve dost ülke tarihten büyük derin bağlarımız olan aynı zamanda Türk – Tatar soydaş toplumunun köprüler kurduğu bir ülke olan Romanya’ya ilk gelenler arasında sizler varsınız. Sadece ticaret değil iki ülke bölgede birbirlerinin en büyük ticari ortakları ama burada şirketlerimizin sizlerin yatırımlarıyla aynı zamanda roman ekonomisine gelir ve Rumen vatandaşlar için istihdam sağlanıyor.” dedi.

‘’KGK, BAYRAĞIMIZIN OLDUĞU HER YERDE’’

Gazete Balkan’ın 15’inci Başarılı Türk Firmaları Ödül Töreni’nde Küresel Gazeteciler Konseyi adına ödül alan Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik de konuşmasında KGK’nın Türkiye dışındaki soydaş medyanın her zaman yanında olduğunu ifade ederek ‘Küresel Gazeteciler Konseyi olarak ay yıldızımızın olduğu her yerdeyiz’’ dedi. KGK Romanya Temsilcisi ve Gazete Balkan İmtiyaz Sahibi Hamdi Yılmaz’ın tek kişilik bir ordu gibi Romanya’da Türkiye’nin ve Türk toplumunun sesi olduğunu ifade eden Halisçelik, KGK olarak önümüzdeki dönemde de Gazete Balkan’ın etkinliklerine katılım sağlamaya devam edeceklerini vurguladı. Halisçelik ayrıca ödül gecesine katılan iş insanları ve medya mensuplarını yaşadıkları bölgelerdeki diğer Türk ülkelerinden muhataplarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet etti.

Harun Atalay ve Gözde İsak Pala’nın Türkçe ve Rumence sundukları gecede Gazete Balkan ailesi adına Mehmet Aslan, Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticisi Arctic Genel Müdürü Murat Büyükerk’e sürpriz yaparak doğum günü pastası ile mini bir kutlama töreni gerçekleştirdi.

Törenin ardından Sanatçı Liliana Bektaş’ın beğeni ile dinlenen yabancı şarkılarının yanı sıra, törenin ana sanatçısı Cem Çelebi’nin sazı ve sözü ile seslendirdiği Anadolu türküleriyle güzel bir akşam gerçekleştirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.