TAŞERON İŞÇİYE KADRO MÜJDESİ! SINAV ŞARTI GETİRİLDİ
Taşeron işçileri yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. Artık kadrolu sayılacaklar. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sınav şartı getirildi.
12 Ekim 2022 Çarşamba 18:33
Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), ayrılan personelin yüzde 75’i kadar taşeron işçiyi sınavla kadroya alabilecek. İşte son dakika haberin detayları...
Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2023 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programını içeren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda 4 Aralık 2017 itibarıyla 2 yıl kesintisiz çalışmış olup, halen devam eden taşeron işçilerin yapılacak sınavda başarılı olma şartıyla kadroya alınması hükme bağlandı.
Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), 2023’te, 2022 yılında ayrılan personelin en fazla yüzde 75’i oranında açıktan veya naklen atama yapabilecekler. Bu oran, teşebbüs içi personel nakli suretiyle ihtiyacın karşılanamaması durumunda geçerli olacak.
Ayrılan personel sayısının yüzde 10’u kadar da özelleştirme uygulamaları nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirilen nakle tabi personelden atama yapılabilecek. Sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsler dışında kurumlar emekli yeni personel çalıştıramayacaklar.
2 YIL ÇALIŞMA ŞARTI
Öte yandan yeni üretim tesisi kuran, devir alan, mal ve hizmet üretimini artıran teşebbüsler, özel nitelikli personel, Ar-Ge personeli gibi alımlarda genel sınırlamaya tabi olmadan, 2022 yılında ayrılan personelin yüzde 50’si kadar yeni personel alımı yapabilecek.
KİT’lerin hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan ve 4 Aralık 2017 itibarıyla en az 2 yıl kesintisiz çalışmış ve çalışmaya devam edenler, yapılacak sınav sonucunda işçi statüsünde istihdam edilebilecekler.
İhale yoluyla hizmet alımında, iş hukukuna göre devamlılık arz edebilecek hükümlere ve uygulamalara sözleşmelerde yer verilemeyecek.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Erzurum Olay
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.