19 Nisan 2024
  • Erzurum21°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

TÜRKİYE İLE AZERBAYCANLI BİLİM ADAMLARI İŞ BİRLİĞİ YAPACAK...

Azerbaycan Millî İlimler Akademisi(ANAS)ile Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) arasında işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye ile  Azerbaycanlı bilim adamları iş birliği yapacak...

27 Ocak 2023 Cuma 11:28

Azerbaycan Millî İlimler Akademisi
Başkanı Prof.Dr. İsa Habibbeyli Türkiye Cumhuriyeti ziyareti kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile bir araya geldi.

Görüşmede ANAS ile TÜBA
arasında işbirliği anlaşması iki kardeş ülkenin bilimler akademisi tarafından imzalandığı bildirildi. Anlaşma, İsa Habibbayli ve  Muzaffer Şeker tarafından imzalandı. Anlaşma, bilimsel çalışmaların karşılıklı olarak yayınlanmasını, ortak konferans ve sempozyumlar , her iki kurumda yayınlanan dergilerin ve bilimsel yayınların değişimi gibi konular içeriyor.

Görüşmede ANAS ile karşılıklı işbirliğinin büyük önemine dikkat çeken Muzaffer Şeker, iki kardeş ülkenin bilim kurumları arasındaki ilişkilerin yeni bir aşamaya girdiğini söyledi.

Azerbaycan ile Türkiye arasında her alanda kapsamlı iş birliğinin genişlediğine işaret eden  İsa Habibbeyli, iki ülke liderleri arasında önemli ölçüde geliştirilen dostluk ve iş birliği ilişkilerinin bilim alanında da yeni gelişmelere geniş bir yol açtığını söyledi. ANAS'ın, Azerbaycan'nın milli önderi Haydar Aliyev'in ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenleyecegi  uluslararası konferanslara kardeş Türkiye'nin önde gelen bilim adamlarının da katılacağı duyuruldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.