25 Kasım 2024
  • Erzurum-4°C
  • İstanbul7°C
  • Ankara1°C

USAP’TAN SANATÇILARA VE SANAT KURUMLARINA ÇAĞRI: "SANAT GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI OLSUN"

Uluslararası Sanat Platformu Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, Türkiye’deki sanatçıları özgür olmaya ve Gazze’deki masumların yanlarında yer almaya davet etti.

USAP’tan sanatçılara ve sanat kurumlarına çağrı: "Sanat Gazze’nin çığlığı olsun"

12 Aralık 2023 Salı 15:22

Aydemir ayrıca hem sanatçıları hem de sanat kurumlarını ve oluşumlarını Gazze katliamlarını konu alan sanatsal üretimlerde bulunmaya çağırdı.
Uluslararası Sanat Platformu (USAP) Başkanı Prof.Dr. Bünyamin Aydemir, devletin tüm sanat kurumlarını, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına bağlı sanat birimlerini ve özel-amatör tüm sanatçı oluşumlarını Gazze katliamlarına sessiz kalmamaya ve bu konuda az-çok, küçük-büyük demeden sanatsal çalışmalarda ve etkinliklerde bulunmaya davet etti.

Onlarca sanatçı katledildi
İki ayı aşkın devam edegelen Gazze katliamlarında şimdiye kadar 20 bini aşkın kişinin öldürüldüğünü, bunların 9 bine yakınını çocukların, 6 bine yakınını da kadınların oluşturduğunu belirten Prof.Dr. Aydemir, insanlık tarihinde şimdiye değin görünmeyen çapta ve gaddarlıkta katliamların yaşandığını, bu süreçte onlarca da sanatçının öldürüldüğünü söyledi.

Sanatçıların sorumluluğu daha fazla
İnsanın hayal dahi edemeyeceği kötülüklerin sergilendiği bu süreçte tüm bir insanlık olarak duyarlılıklarımızın ve duygularımızın felç geçirdiğini dile getiren USAP Başkanı Prof.Dr. Bünyamin Aydemir, İsrail ve destekçilerinin soykırımının Hitler’in Nazizmi’nden daha vahşi ve daha acımasız olduğu bu noktada özellikle sanatçıların, kültür insanlarının ve entellektüellerin sorumluluklarının çok daha fazla olduğunu belirtti.

Loli yerine keşke 7 bin katledilen çocuğa da duyarlılık gösterilseydi
“Keşke sokak köpekleri üzerinden duyarlılık gösterisi yapan sanatçılarımız, daha doğrusu ünlülerimiz Amerika’da, Avrupa’da ve dünyanın hemen her yerinde Gazze katliamlarına sessiz kalmayıp insanlıklarını gösteren gerçek sanatçılar gibi olabilselerdi. 2 ay içinde 7 bin çocuk ve 4 bin de kadın katledilirken ödül töreninde köpeği Loli’ye selam gönderen bir skeç oyuncusu ile onu dinleyip çılgınca alkış tutan kitleden utanılmaz da ne yapılır? Maalesef çok mahcubuz” diyen Aydemir, sanat camiasında Gazze katliamlarına karşı adeta psikolojide apati olarak adlandırılan duygu durumuna benzer bir duyarsızlığın söz konusu olduğunu ifade etti.

Sanatçıları özgür olmaya davet etti
Şimdiye kadar Gazze’de yaşanan vahşete ilişkin sanat ve kültür camiasından cılız ve hissiz bazı küçük protestoların ve kınama sözlerinin dışında herhangi bir duruşun sergilenmemiş olmasını telafiye muhtaç bir eksiklik olduğunu da sözlerine ekleyen Uluslararası Sanat Platformu (USAP) Başkanı Prof.Dr. Bünyamin Aydemir, temel sorunlardan birinin de sanatçıların aslında özgür olmamaları olduğunu belirterek, “bu vesileyle Türkiye’deki tüm sanatçıları, kültür insanlarını, entellektüelleri özgür olmaya çağırıyorum. Kendilerini bağlayan her türlü ideolojik, zihinsel ve maddi bağlardan, setlerden, prangalardan kurtulup özgür olsunlar. Sanatçıların özgür olması demek Gazze’nin kurtuluşu yolunda atılan büyük bir adım demektir” diye konuştu.

Sanatsal üretimlerle hafıza kaydı oluşturulmalı
Prof.Dr. Aydemir Gazze katliamlarına sessiz kalmamak adına sanat aracılığıyla çok önemli, değerli ve anlamlı şeyler yapılabileceğini de söyledi.
Sanat adına yapılacak her türlü çalışmanın ve etkinliğin toplum katmanlarında önemli bir bilincin oluşmasına sebep olacağını belirten USAP Başkanı Prof.Dr. Aydemir, asıl önemli olanın ise Gazze’de yaşananlara ait sanatsal üretimlerle önemli bir sanatsal hafıza kaydının oluşturulması olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.