02 Mayıs 2024
  • Erzurum12°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27-28 Haziran'da gerçekleştirilen YKS sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

27 Temmuz 2020 Pazartesi 09:23

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 2020-YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte YKS 2020 sonuç sorgulama...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2020-Yükseköğretim  Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27-28 Haziran'da  gerçekleştirilen YKS sonuçlarına ilişkin paylaşımda bulundu. Adayların YKS sonuçlarına, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden  öğrenilebileceğini ifade eden Aygün, tercihlerin ise 6-14 Ağustos'ta yapılacağını  belirtti.
 
Halis Aygün, sonuçların tüm adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını  diledi. Öte yandan, sonuçlar, ÖSYM takvimine göre 1 gün önce açıklanmış oldu.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
 
YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.
Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.